Електронне урядування: у Ковелі запровадять систему електронного документообігу

03 Вересня 2017, 15:32
4670

Завтра, 4 вересня, постійна комісія обласної ради буде говорити про затвердження програми інформатизації Волинської області на 2017-2019 роки «Електронне урядування Волині».

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Програма розроблена у рамках спільної програми Державного агентства з питань електронного урядування України та Швейцарського бюро співробітництва «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізовується Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» та фінансується Швейцарською конфедерацією.

До формування Програми залучені представники громадських організацій, ІТ-бізнесу, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Волині, експерти.

 


 

Як повідомляється у додатку проекту, в попередні роки у Ковелі впровадили систему відеоконференцзв’язку між облдержадміністрацією, обласною радою та райдержадміністраціями, районними радами, виконкомами міст обласного значення.

До системи електронного документообігу підключено більше 450 установ області обласного, районного та місцевого рівнів, а також більше 1300 користувачів.

Окрім цього, у ковельському Центрі надання адміністративних послуг організували систему роботи електронних цифрових підписів та впровадили електронні черги.

Велику увагу в програмі «Електронне урядування Волині» надається покращенню роботи ЦНАПів (Центрів надання адміністративних послуг), зокрема у таблиці «Заходи Програми інформатизації Волинської області на 2017 - 2019 роки» згадується про підключення до Порталу адміністративних послуг усіх ЦНАП місцевих рад об’єднаних територіальних громад, організацію взаємодії систем електронного документообігу ЦНАПів Волині з державними інформаційними системами та реєстрами.

З метою забезпечення безперервного доступу до електронних адміністративних послуг 24 години на добу 7 днів на тиждень Портал має розміщуватися на хостингу у датацентрі;


 

Для підтримки і розвитку системи електронного документообігу в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування мінімізують витрати на придбання дороговартісного обладнання для збереження даних і планують застосовувати «хмарні» технології, легалізують наявне програмне забезпечення паралельно з переходом на програмне забезпечення з відкритим кодом  та сформують комплексну систему захисту інформації і публікацію відкритих даних.

Затвердження програми допоможе досягти належних стандартів якості надання адміністративних послуг, відкритості та прозорості влади для громадян, громадських організацій та бізнесу і перейти до сервісної держави, яка орієнтована на задоволення потреб мешканців.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024