У Ковелі за місяць 50 разів викликали групу з протидії домашньому насильству

09 Червня 2021, 15:00
У Ковелі за місяць 50 разів викликали групу з протидії домашньому насильству 987
У Ковелі за місяць 50 разів викликали групу з протидії домашньому насильству
У Ковелі уже місяць працює мобільна група з протидії домашньому насильству.
 
Про це інформують на сторінці Ковельського районного управління поліції у фейсбук.
За цей час роботи мобільна група з протидії домашньому насильству здійснила 50 виїздів на виклики, з них не підтвердилось лише три.
На превентивний облік за вчинення домашнього насильства за вказаний період поставили 12 осіб, винесли чотири термінових заборонних приписи, на 25 осіб складено адміністративні матеріали за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Головні завдання такої груп — протидія та запобігання домашньому насильству у всіх його проявах, інформування потерпілих від насильства про їхні права та соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, винесення термінових заборонних приписів, притягнення кривдників до адміністративної чи кримінальної відповідальності, проведення профілактичної роботи з кривдниками.
Правоохоронці закликають ковельчан не замовчувати про факти домашнього насильства та у разі його вчинення щодо вас або ваших рідних звертатись до поліції.
 
Загалом, з початку року до ковельських правоохоронців надійшло 808 заяв про вчинення насильства у сім’ї. За результатами розгляду до адміністративної відповідальності притягнули 264 особи.
 
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.
 
 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024