Запрацювала безплатна «гаряча лінія» підтримки батьків після пологів

13 Червня 2021, 12:34
Номер гарячої лінії – 0 800 500 313 829
Номер гарячої лінії – 0 800 500 313

Заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов взяв участь у презентації проєкту та запуску «гарячої лінії» підтримки батьків після пологів за участю Урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерини Левченко.

Про це повідомили на урядовому порталі.

«Гарячу лінію» започаткувала Громадська організація «Клуб підтримки вагітності та материнства «Лада» в межах проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Номер гарячої лінії – 0 800 500 313.

Борис Лебедцов привітав ініціативу громадської організації щодо моделювання комплексної підтримки батьків після пологів, підкреслив важливість співпраці у проведенні заходів щодо реалізації сімейної політики зі структурами громадянського суспільства.

«Для всебічного та гармонійного розвитку дитини потрібна сім’я, у якій формуються позитивні емоційні стосунки, забезпечуються догляд та виховання відповідно до віку, індивідуальних потреб і можливостей дитини, вибудовуються її світогляд та моральні орієнтири, формуються уміння та навички, необхідні для успішної соціалізації», – наголосив заступник міністра.

За словами Бориса Лебедцова, розвиток сімейних форм виховання є пріоритетним завданням Мінсоцполітики, яке вживає заходів для популяризації важливості виховання та розвитку дитини у сім’ї, ролі територіальної громади у забезпеченні найкращих інтересів дитини, неприпустимості розлучення дитини з батьками через особливості її розвитку, негативних наслідків інституційного догляду та виховання для дитини і суспільства в цілому.

У своєму виступі заступник Міністра поінформував учасників презентації про ініціативи Мінсоцполітики щодо соціального захисту сімей з дітьми, підтримки розвитку відповідального батьківства, соціальної підтримки сімей у складних життєвих обставинах, впровадження системи соціальних послуг на рівні територіальної громади за місцем їх проживання, розвитку системи раннього втручання, запобігання та протидії домашньому насильству тощо.

Читайте також: «Пакунок малюка» надаватимуть на покращених умовах: Зеленський підписав закон

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39