Розповіли, як у Ковелі ліквідовуватимуть наслідки діяльності ветсанзаводу

06 Вересня 2017, 17:33
2110

У вересні-жовтні місто отримає 17 мільйонів гривень, виділених з державного бюджету на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої діяльністю ветсанзаводу. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

На виконання робіт у вересні надійде - 5 мільйонів 100 тисяч гривень та у жовтні – 11 мільйонів 900 тисяч гривень. 

Наразі очікують, що у найближчі дні Міністерство фінансів спрямує на Волинь перший транш – понад п’ять мільйонів. Як тільки вони з’являться на розрахунковому рахунку ОДА, їх передадуть в розпорядження міської ради. 

Розроблені основні заходи щодо ліквідації екологічного лиха, які до кінця нинішнього року необхідно виконати, а отже і освоїти призначені на це фінансові ресурси. Розпорядником коштів визначено управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету міської ради. Контролюватиме весь процес заступник міського голови Андрій Товстига.

Сьогодні відбулася нарада за участю міського голови Олега Кіндера, заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука, посадових осіб виконавчої влади області і міста, окремих служб, потенційних підрядників стосовно організації і проведення комплексу робіт.

 



 

Як зазначив Олег Кіндер, передбачено підготувати ємності, здійснити їх обвалування, де зберігатимуться і компостуватимуться відходи тваринного походження, спорудження до них під’їзної дороги, влаштування водогону, виконання санітарно-епідеміологічних заходів. 

Аби пришвидшити забезпечення мешканців мікрорайону Ковеля-2 якісною питною водою, Олег Олексійович переконаний, що проект необхідно втілювати одночасно в три етапи:  прокладати водогін від станції другого підйому до свердловин; від свердловин до мікрорайону Ковеля-2; будувати вуличні мережі. Щодо водопостачання до будинків, то мешканці мають  особисто визначити свої  плани і наміри, адже на це використовуватимуть свої кошти. Аби зменшити витрати людей, біля садиб будуть  встановлені колодязі та фланці. 

У цьому контексті Сергій Кошарук запропонував створити групу з активістів, представників водоканалу, аби зустрілися з кожним господарем і протокольно зафіксували його бажання щодо приєднання до централізованого водопостачання.

У ході розмови акцентувалося на специфіці робіт, їх термінах, порядку фінансування, нагляду за переміщенням тваринних решток, проблемних аспектах. Протокольно зафіксовано ряд організаційних доручень.

Після наради підрядники у супроводі відповідальних працівників міської влади виїхали на об’єкти, щоб оцінити ситуацію, свої можливості, аби прийняти рішення, за які об’єми вони візьмуться.

 


 

Коментарі
06 Вересня 2017, 21:06
гроші на вітер. Слідкуйте в кого з"явиться нова хатинка чи нова тачка.
06 Вересня 2017, 21:46
придивіться уважно, як у декого на фото очкі блищать передчуваючи смачненький КУШ
07 Вересня 2017, 00:34
Відразу на палю
07 Вересня 2017, 02:30
Молодці!!!))) Дуже швидко зреагували! І не дай Бог якщо буде землетрус і зруйнує будинки. Люди зимою вимерзнуть як мамонтию.
07 Вересня 2017, 11:29
Кіндер , Кошарук щось пропонують ??? А дипломовані фахівці є і що вони пропонують в першу чергу . Все робиться по принципу " я не вмію і не знаю , але дуже люблю керувати " , як все в переважній більшості н/г нашої країни, тому постійна криза і бардак !!!
07 Вересня 2017, 21:17
Кіндерівська команда не вірила, що Гунчик гроші порішає з держбюджету. А тепер і робота є і звідки пижити є і проблему вирішили. Хто маладец? Олежка?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024