Ковельські рятувальники закликають дотримуватись пожежної безпеки у День Святої Трійці та День Конституції України

15 Червня 2021, 16:24
ДСНС 1249
ДСНС

Аби свята пройшли без надзвичайних подій, рятувальники Ковельського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області звертаються до громадян, священнослужителів, аби нагадати про дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій радять після завершення Богослужінь повністю знеструмлювати будівлі та не залишати у церкві без нагляду запалені свічки та відкритий вогонь. Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами, слідкувати за справністю електромереж та відмовитись від застосування нестандартних опалювальних приладів для обігріву приміщень і не допускати відкритого прокладання електропроводів по горючих конструкціях. 

Також слід бути вкрай обережними з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Застосування різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі!

Пам`ятайте основною причиною виникнення пожеж є людська недбалість. Найбільшу небезпеку створюють самі люди та необережність в їх вчинках. 

  • Попіклуйтесь про те щоб палаюча свіча не торкалася поліетилена або іншої обгортки;

  • Не створюйте в храмах, під час богослужіння, хаосу із палаючими свічками;

  • Будьте обережні з вогнем, щоб уникнути травмування людей та пожежної ситуації;

  • Готуючи святкові страви, пам'ятайте про правила безпеки при експлуатації печей, газових та електричних приладів, у будь-якому випадку не залишайте їх увімкненими без нагляду;

  • Під час відпочинку на природі не залишайте палаючі вогнища, гасіть недопалки від цигарок, щоб уникнути пожежі.

 

Під час масового заходу не наближатися до електроприладів, музичної апаратури, які живляться електрострумом. У разі виявлення обірваних проводів, неізольованої проводки, іскріння проводки негайно повідомити організаторів.

Слід пам’ятати, що пожежу легше попередити, ніж ліквідувати. Якщо пожежа все ж виникла, потрібно негайно сповістити пожежно-рятувальну службу, зателефонувавши за номером «101»!

 

Ковельське районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром