Волиньрада прийняла рішення по землі у місті Ковелі

08 Вересня 2017, 14:23
7565

Волинська обласна рада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у Ковелі на вулиці Володимирській, 137, площею 13,447 га, зі зміною її цільового призначення.

Колись тут був Волинський обласний санаторій матері і дитини «Турія». Рішення обласної ради від 12 жовтня 2016 року № 8/28 цілісний майновий комплекс цього комунального підприємства передано Волинському обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв небесної Сотні.

На вчорашній сесії депутати облради змінили цільове призначення земельної ділянки, яка відтепер надана «для будівництва та обслуговування закладів освіти», а іншим рішенням дозволили, щоб голова облради Ігор Палиця та начальник ліцею Павло Боснюк підписали безоплатний договір суперфіцію на цю ділянку.

 


 

Коментарі
08 Вересня 2017, 18:36
Дерибан по крупному
08 Вересня 2017, 18:41
Підсумок останнього тижня. Палиця вставив ковельчанам нормальну палицю.
08 Вересня 2017, 21:19
ВОЛИНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ САНАТОРІЙ МАТЕРІ І ДИТИНИ "ТУРІЯ" (САНАТОРІЙ МАТЕРІ І ДИТИНИ "ТУРІЯ") є закладом охорони здоров'я, який належить до спільної власності територіальних громад Волинської області. Згідно законодавства Санаторій для дітей з батьками за своїм видом входить до складу Санаторно-курортних закладів, які в свою чергу об'єднуються в групу Лікувально-профілактичні заклади. Санаторій "Турія" хоч і діє в організаційно-правовій формі комунального підприємства, однак є повноцінним закладом охорони здоров'я - юридичною особою будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або її відокремлений підрозділ, основним завданням яких є забезпечення медичного обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників. Ніякої зміни сатусу санаторію "Турія", як закладу охорони здоров'я, у заклад освіти, яким є ліцей чинне законодавство не допускає, бо це буде грубим порушенням норм прямої дії статті 49 Конституції України, яка гарантує, що існуюча мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я не може бути скорочена. За такі дії передбачена кримінальна відповідальність згідно частини 2 статті184 Кримінального кодексу України "Незаконне скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я - карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років". Змістом другої форми цього злочину (ч. 2 ст. 184) є незаконне скорочення мережі державних і комунальник закладів охорони здоров'я. Згідно з Конституцією України (ст. 49), існуюча мережа державних і комунальних закладів не може-бути скорочена. Виходячи з того, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України (ч. 1 ст. 64), а ст. 49 Основного Закону таких випадків не передбачає, то існуюча мережа зазначених закладів може бути скорочена лише в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 2 ст. 64). Скорочення такої мережі в інших випадках визнаватиметься незаконним.Під мережею державних та комунальних закладів охорони здоров'я розуміється сукупність таких закладів, розташованих на певній території (республіки, області, району, міста). Скорочення такої мережі - це насамперед зменшення загальної кількості зазначених закладів. Закінченим цей злочин при вчиненні його з моменту фактичного скорочення Існуючої на певній території мережі державних або комунальних закладів охорони здоров'я.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39