Вчителі з інших областей відвідали ковельську станцію юних натуралістів

09 Вересня 2017, 09:35
4286

Ковель зустрічав учасників Всеукраїнського семінару позашкільних закладів, вчителі майже з усіх регіонів країни приїхали в наше місто, щоб ознайомитись з роботою станції юних натуралістів.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Це єдиний в області позашкільний навчальний заклад еколого-натуралістичного спрямування, який має у своєму розпорядженні теплицю. Він вже  40 років діє на базі школи №7. Заняття в різноманітних гуртках тут відвідують понад 400 юних ковельчан. Кілька років тому творчу лабораторію ковельських юннатів капітально відремонтували за кошти міського бюджету. Відтепер вона  має по-справжньому привабливий вигляд.

 



 

Учасників конференції привітала секретар міської ради Віра Федосюк. Вона зауважила, шо сучасна Ковельська станція – це багатолітній досвід, копітка праця педагогів, їх вихованців. Людям, які працюють у цій сфері, буде цікаво ближче познайомитись з роботою колективу, їхніми надбаннями, унікальною оранжереєю, де зібрано понад 100 видів рідкісних рослин. Вона зазначила ,що у нашому місті налагоджена тісна співпраця влади з освітянами. Усі питання вирішуються спільно.

 


 

Директор закладу Віра Бобчук та юннати провели для гостей екскурсію, запропонували презентацію основних напрямків своєї роботи. «Сюди приходять діти, які люблять природу і хочуть її зберегти для майбутніх поколінь», – наголосила Віра Федосюк під час зустрічі.

Потому учасники семінару із захопленням говорили про побачене. 

Зокрема, директор Вінницької обласної станцї юннатів, заслужений працівник освіти України Ольга Драгомирецька зауважила: «Працюю директором уже сорок років. Бачила різні позашкільні заклади. Скажу відверто, тут дуже розумно все сплановано, сформовано. Кожен квадратний метр має своє призначення.  І все має свій зміст. Видно, що тут працюють діти і вони  отримують екологічні знання. Але, попри все,  вони ще  приходять сюди поспілкуватись. Розмовляючи з педагогами, відразу відчувається – розумні, толерантні, знаючі. Я ставлю оцінку «відмінно» колективу Ковельської міської станції юних натуралістів. А оцінку «відмінно плюс» - керівництву управління освіти, а ще - два плюси міській владі, бо лише за їх сприяння можна бачити такий чудовий заклад. І у себе на Вінничині хотілося б створити щось подібне».

 


 

Не залишилась байдужою і директор Миколаївського екологонатуралістичного центру Таїсія Троїцька: «Я в захваті. У нас теж працює  міська станція, але на жаль, такої краси немає. Мені у Ковелі дуже подобається. Я уявляю, скільки потрібно коштів, сил, аби все це діяло. По-доброму заздрю. Нехай так продовжується й надалі». 

Схвально оцінив роботу освітян і влади міста  доктор педагогічних наук, професор, директор еколого-націоналістичного центру Міністерства освіти і науки Володимир Вербицький: «Я тут був років сім тому. Здивований тим, що зробив колектив. Видно, що і міська влада багато допомагає для того, щоб заклад функціонував. Дякую всім, хто створив цей  оазис і сподіваюсь, що у нього буде гарне майбутнє». 

 














 

Коментарі
10 Вересня 2017, 16:29
Честь і хвала колективу станції! Дійсно діти займаються корисними справами і подалі від комп"ютерів. Побільше б таких гуртків та відданих педагогів.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39