Лікарська бригада з Ковеля врятувала чоловіка з Ратнівщини від смертельного інфаркту

09 Вересня 2017, 16:00
3029

До диспетчерської Центру екстреної медичної допомоги о 12.21 надійшов виклик із села Ратнівського району.

Про це повідомляється на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбук.

Немолодий чоловік скаржився на пекучий біль за грудиною. Фельдшер ЕМД прибувши на місце виклику обстежила хворого, зняла ЕКГ. На жаль, через поганий мобільний зв'язок у віддалених селах, вона не змогла передати ЕКГ до лікарів-консультантів телеметричного посту Центральної оперативної диспетчерської у Луцьку.

Тому фельдшер сама прочитала ЕКГ, діагностувала гострий інфаркт міокарду і негайно почала надавати чоловіку необхідну медичну допомогу. Разом з родичами помістила його на ношах в автомобіль ЕМД для термінового транспортування до лікувального закладу. Вже по дорозі фельдшер ЕМД змогла передати ЕКГ і лікарі-консультанти ЦОД підтвердили поставлений фельдшером діагноз. 

Сумісно було прийнято рішення терміново госпіталізувати хворого. Стан його був важкий, а відстань до реперфузійного центру у Луцьку – 160 км. Тому необхідно було ввести препарат «Металізе», який розчиняє причину інфаркту – тромб у коронарній артерії. Для проведення цієї маніпуляції назустріч фельдшерській бригаді ЕМД старший лікар ЦОД відправила лінійну лікарську бригаду з міста Ковеля. Бригади зустрілися в районі села Поліське Ратнівського району, де лікар ЕМД в кареті швидкої успішно провів тромболізис. 

При повторному ЕКГ-дослідженні у хворого встановлено позитивну динаміку, зник больовий синдром. В стані середньої важкості пацієнта доставили у Волинську обласну клінічну лікарню через 1 годину 25 хвилин після тромболізису.

Коментарі
10 Вересня 2017, 01:56
Чому немає фамілій - фельдшера, лікарів. водіїв скорих авто? Наших героїв ми повинні знати....
11 Вересня 2017, 13:21
Подвиг, а не обов'язок?
11 Вересня 2017, 14:17
Справді кращих треба знати Не тому що героі а тому що краще виконують свій обовязок
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024