До Ковельського госпітального округу увійдуть медичні заклади сусідніх районів

14 Вересня 2017, 11:24
4113

Кабінет Міністрів може ухвалити рішення про створення на Волині всього трьох госпітальних округів, зокрема Луцький, Ковельський і Нововолинський госпітальні округи.

Про це йдеться на сторінці у Facebook народного депутата Ігоря Гузя.

За даною таблицею, до Ковельського госпітального округу увійдуть не лише місто Ковель та район, а також медичні заклади Камінь-Каширського району, Любешівського району, Любомильського району, Ратнівського району, Старовижівського району, Турійського і Шацького району.

Довідково: 

Госпітальний округ — територіальне об'єднання закладів охорони здоров'я України декількох районів в одну мережу по принципу доступності, густини та кількості населення, наявності готових лікувальних закладів, усталених шляхів доставки пацієнтів та дорожнього сполучення. Один госпітальний округ передбачає обслуговування не менше ніж 120—200 тис. населення, досяжність у радіусі 60 хвилин або 60 кілометрів. Адміністративним центром є населений пункт з населенням понад 40 тисяч. По задуму, децентрацізаційна реформа дозволить оптимізувати витрати на утримання чисельних лікарень, наблизить саме якісні медичні заклади до населення областей без необхідності відвідування обласного центру.

 


 

Коментарі
15 Вересня 2017, 12:08
то це означає повну ліквідацію Ковельського МТМО ?
15 Вересня 2017, 14:26
Давайте вже робіть ті округи,час покаже їх доцільність і спроможність Люди дадуть правильну оцінку, а не тільки головні лікарі.
15 Вересня 2017, 17:42
Нам і так нехватає місць в лікарні кардіологія. терапія. Ато ще приєднають сім районів, а це нам непотрібно. Ще два райони Турійськ і Вижва куди нейшло терпимо, но не сім районів.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром