Радошин:«Діти не сказали, що їли», – бабуся дітей, які отруїлися грибами

16 Вересня 2017, 13:00
2731

Нагадаємо, наше видання повідомляло про четверо дітей, які отруїлися блідою поганкою. У тяжкому стані дітей доправили до реанімації. Врятувати життя найстаршого не вдалося. За життя інших нині борються лікарі.

Ледь живих діток із села Радошин ушпиталили до дитячої обласної лікарні. Про це йдеться у сюжеті «5 каналу».

Про те, що діти наїлися блідої поганки, з'ясували лише згодом. Того дня усі дорослі в полі збирали картоплю. Тим часом, 13-річний Іван удома вирішив самостійно приготувати їжу, назбирав грибів та пригостив ними менших братика і сестричок.

«Ми дітей залишили в хаті, а він десь пішов і набрав. Каже, що зараз нам насмажить. Він ті гриби не мив, нічого не робив. Він так накидав, залив жиром отак, і їли геть усі діти – ці четверо», – розповідає мати Аза.

«До медиків викликали, говорили – нам лише таблетки виписали. А діти не сказали, що їли. Ми ж не знали. Коли взнали – вже пізно було, забрали старшого внука в лікарню», – каже бабуся Галина.

Меншим трьом дітям – від восьми до десяти років. Усі вони нині в реанімації. Від моменту споживання грибів до госпіталізації минуло три дні. Через це в їхніх організмах накопичилося багато токсинів, кажуть медики. Найстаршого, 13-річного хлопця, попри інтенсивне лікування, врятувати не вдалося.

«Летальність від отруєння блідою поганкою досить висока — іноді складає 60-80%. Перші три дні – це такий час, коли ми можемо чимось таким дітям допомогти. У цьому випадку – пізнє звертання», – коментує лікар-анестезіолог обласної дитячої лікарні Олег Тацюн.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024