«Ми піднімаємо ціну, щоб зберегти якість», - директор «Інвестора» Андрій Разумовський

19 Вересня 2017, 16:00
3732

Будівельна компанія «Інвестор» три роки тому просто таки увірвалася на ринок нерухомості, зламавши усі стереотипи будівництва житла. Якісне, комфортне, безпечне, продумане до дрібниць, а головне - збудоване мрійниками, які втілюють власне, подекуди фантастичне, бачення сучасного житла на Волині, – пише «Перший».

Директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський пишається кожним житловим комплексом, а особливо масштабним проектом «Супернова», яку вже встигли назвати візитівкою будівельної компанії «Інвестор».

 


 

- Нещодавно ви анонсували підняття вартості житла з 1 жовтня. З чим пов’язане таке рішення?

- Воно є вимушеним, адже з початку року ціни на усі будівельні матеріали, які складають собівартість будівництва, зросли. Зокрема, метал та цемент подорожчали на 30 відсотків, зросла мінімальна заробітна плата.

Хоча суть навіть не у мінімальній зарплаті. Хороші кваліфіковані спеціалісти виїжджають на роботу за кордон. Якщо ще загальнобудівельні роботи можна виконати власними силами, то таких спеціалістів як штукатури, майстри з облаштування фасадів, важко знайти, бо їхня праця високо оплачується за кордоном. У нас розцінки за їхню роботу цьогоріч виросли вдвічі. Ми вирішили, що не можемо нехтувати якістю, аби утримати ту ціну на квартири, яка є.

 


 

Для нас головне витримати терміни будівництва, втримати якість, а оскільки ми є добросовісним забудовником, то вважаємо, що було б негарно по відношенню до наших клієнтів не сповістити заздалегідь про підвищення цін на житло.

Орієнтовно піднімаємо ціну на тисячу гривень за квадратний метр. Тому усі бажаючі придбати квартири, можуть це зробити до кінця вересня за старими цінами. Крім того, ми йдемо назустріч нашим клієнтам: надамо відтермінування оплати вартості житла на рік.

А після 1 жовтня презентуємо іпотечну програму в гривнях з одним із банків. Я прихильник такої думки, що місячна плата за придбану квартиру в кредит, не повинна бути вищою, аніж оренда житла у Луцьку в місяць.

- Інші забудовники теж піднімають ціни на квартири?

- У Луцьку, на жаль, немає поділу квартир на сегменти. Будівельна компанія «Інвестор» будує житло підвищеного комфорту, таке, що відповідає сьогоденню. Хоча чітко ми не можемо сказати, що є представниками того чи іншого сегменту.

Колись кольоровий телевізор чи автоматична коробка в автомобілі були розкішшю… Чи в дев’яностих роках збудували будинок, в якому вставили пластикові вікна та утеплили фасад – це була фантастика, сьогодні це норма.

Для нас нормою, окрім будівництва якісного житла, є безпека його мешканців, енергозбереження, паркомісця. Тому ми не конкуруємо із забудовниками, які будують економквартири, у яких не подумали про енергозбереження, на прибудинковій території відсутня паркова, на одній площадці більше десяти квартир, не витримані висота поверху, ширина коридору…

Так, ці квартири придатні для проживання, забудовники не є поганими, і на кожен сегмент житла знайдеться свій покупець.

Тому виходячи з рентабельності, підняття ціни є необхідним. Ще один момент. З першого січня 2018 року Мінрегіонбуд піднімає вартість квадратного метра житла з 8 800  до 11 762 гривень. Це об’єктивна ціна. 

Ми ж не будемо зменшувати товщину стін, чи застосовувати якісь невідомі мені методи здешевлення, аби втримати ціну квадратного метра.

Наша компанія успішна, знана серед людей, тому, думаю, вони нас зрозуміють.

- Наразі «Інвестор» будує п’ять житлових комплексів у Луцьку та Ковелі. Розкажіть детальніше про них.

- Ми будуємо «Супернову»«Юпітер», «Сіріус», «Оріон» та «Парковий квартал». На даний момент закінчуємо три під’їзди «Супернової». Заплановані роботи у цьому ЖК виконаємо до кінця року, а в першому кварталі 2018 року здамо перший під’їзд.

Єдине, що може зашкодити нашим планам, - це погодні умови, але тоді благоустрій перенесемо на весну.

Працюємо над фасадом «Супернової», він вже по трохи вимальовується, що приносить нам неабияке задоволення. «Супернова» виходить ще гарнішою, ніж ми планували, бо ніякий макет чи візуалізація не може передати того ефекту, який створює цей житловий комплекс в реальності.

 


 

У ЖК «Супернова» завершують фасадні роботи у другому будинку, вересень 2017 року.

Ми також вже розпочали будівництво четвертого та п’ятого будинків «Супернової», залили бетонну «подушку»…

Також у нас є житловий комплекс «Юпітер», перших 48 квартир ми введемо в експлуатацію до кінця жовтня - початок листопада, благоустрій теж, думаю, встигнемо до того часу облаштувати.

 


 

У ЖК «Юпітер» вже майже завершують облицювальні роботи, вересень 2017.

Зараз ми активно міркуємо над облаштуванням дитячих майданчиків. Не повірите, але нас дуже здивували можливості тих фірм, які займаються їх конструюванням. У житловому комплексі «Юпітер» буде дещо надзвичайно особливе для маленьких мешканців –  дитяча мрія стане реальністю. 

ЖК «Сіріус» знаходиться у мальовничому місці, на виїзді з Луцька, туди поки важко дістатися, але проблему дороги ми однозначно вирішимо. «Сіріус» - це об’єкт підвищеної комфортності. Майбутній власник отримує наш улюблений «товар» - таунхаус.

Можливо, ми мало його рекламуємо, але у цьому немає потреби, бо клієнти знаходять і купують його самі. Там 16 таунхаусів, які ми добудуємо до кінця наступного року і, сподіваюся, що і реалізуємо до того часу. 

«Парковий квартал» у Ковелі дещо вийшов за рамки нашої космічної тематики, але йому більше пасує саме така назва, бо розташований цей житловий комплекс неподалік лісового господарства. Ковельчани однозначно заслуговують на те, щоб мати нормальне, якісне житло.

 


 

У ЖК «Парковий квартал» вже завершили будівництво трьох під’їздів, серпень 2017.

Наша стратегія зрозуміла – ми працюємо в усіх сегментах, будуємо за містом, в його межах, у місті, залишилось лише в центрі міста щось збудувати (посміхається. – Авт.)

- А чому «Інвестор» називає свої комплекси по-космічному?

Бо вони принципово відрізняються від усіх інших. Вулиця, на якій зараз будується «Супернова», колись називалась вулицею Супутника… Після «Супернови» ми вирішили продовжити цю тематику. Мені особисто дуже подобається космічна тематика.

Другий наш житловий комплекс ми назвали «Юпітер» - хтось до нього ставився зі сміхом, комусь така назва видавалась дивакуватою, але на даний час житлові комплекси «Інвестора» є найбільш впізнаваними серед лучан.

Ми й надалі плануємо називати свої об’єкти космічними іменами, може дійдемо до десяти комплексів і зупинимось, знайшовши нову тематику…

- «Сіріус»  - житловий комплекс у Струмівці, який складається виключно із таунхаусів. Чому почали будувати саме такий тип житла?

- Ми йшли за своїм внутрішнім відчуттям. Спочатку ми хотіли будувати котеджі, але людей, які могли б їх придбати таке житло за 100, 200 тисяч доларів, мало. Тому виникла ідея будувати таунхауси вартістю в 49 тисяч доларів. 

 


 

На будівельному майданчку ЖК «Сіріус», вересень 2017 року.

 


 

Проект нових таунхаусів від Будівельної компанії «Інвестор» – ЖК «Сіріус».

Плюс ми розуміємо бажання людей жити за містом, але також знаємо, що у них може не вистачити часу на догляд за прибудинковою територією – стригти траву, прибирати сніг…

В «Сіріусі» є обмежена прибудинкова територія. Крім того, цей житловий комплекс є більш продуманішим, ніж «Струмочок», тому що є доступ з обох сторін, круговий об’їзд, гаражі знаходяться біля кожного будинку… Цей досвід ми отримали від наших клієнтів, прислухалися до їхніх побажань.

 

Перший випуск програми «Будуй Хату» про життя у таунхаусах «Струмочок».

- Ви будуєте житло у Ковелі, а чи думали про те, щоб «вийти» за межі Волинської області?

- Наша компанія поки не має натхнення та не бачить логіки у тому, щоб будувати за межами області. Не бачу змісту йти далі, в інші регіони. Якщо і йти на інший ринок, то цікаво було б спробувати будувати в Києві.

Ми цінуємо в першу чергу якість того, що будуємо, наших людей, тому погоджуватися на всілякі авантюри заради грошей не будемо. Тут ми знаходимося на місці, я особисто контролюю процес будівництва, тут усе під рукою…

Але якщо настане момент, коли «Інвестору» стане тісно на Волині, ми підемо в Київ.

Я переконаний, що будувати треба тільки великими масштабами, лише у цьому випадку можна забезпечити гарну ціну на квартири та усю інфраструктуру. На точкову забудову ми погодимося лише у крайньому випадку.

- У лютому цього року ви анонсували будівництво житлового комплексу у центрі Луцька. Що це буде за проект?

- Наразі ми розробляємо проект забудови і коли він буде, тоді я зможу детальніше розповісти, що ж ми підготували для лучан. Але це теж буде щось космічне, архітектурно неймовірні будинки…

Крім того, ми розробляємо проект продовження «Струмочка» - зараз там проживає 40 сімей, а буде жити 250. Там ще поки немає спортивного майданчика для старшої вікової групи дітей, тому ми обов’язково його зробимо.

Також для нас важливо рухатися далі у напрямку енергозбереження. Думаю, якщо ми отримаємо енергозберігаючий європейський сертифікат, то підемо вперед набагато кроків, а це ще краще позначиться на якості того, що ми будуємо.

 


 

Директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський (фото).

- Який із житлових комплексів «Інвестора» Вам подобається найбільше?

- Якщо чесно, то це «Супернова». Цей комплекс найскладніший, найцікавіший… Для мене, як забудовника та бізнесмена, зважаючи на масштабність «Супернови», це можливість показати наш характер, вміння. І для нас велика честь бути першими у будівництві житлових комплексів такого рівня.  «Супернова» - це візитівка компанії «Інвестор» на багато років. Це 750 квартири, із власним дитячим садочком, закритою територією. Ми задали своєрідну модель забудови міста. Нас почали копіювати, використовувати нашу кольорову гаму, але повторити наші мрії, ідеї, внутрішнє наповнення будинків неможливо. Скопіювати нас кольором – не означає скопіювати повністю.

- Які тенденції на ринку нерухомості? Що купують зараз найбільше?

- Квартири на сьогодні не є захмарно дорогими. Двокімнатну квартиру можна придбати за 30 тисяч доларів – це вартість іномарки середнього класу. Думаю, що люди мають бажання купити чотирьохкімнатну квартиру, але їх фінансовий стан дозволяє придбати дещо менше житло.

Будівельна компанія «Інвестор» працює, розуміючи потреби людей, тому ми намагаємось зробити навіть однокімнатну квартиру максимально зручною та комфортною.

Захоплювалась космічними ідеями «Інвестора» Ірина КОСТЮК

Коментарі
19 Вересня 2017, 19:41
За тепло ціну підняли. Теж буде стаття? Жек підняв ціну теж буде стаття? Хліб дорожчає теж писати будуть? Як у нас умудряються з усього рекламу зробити.
19 Вересня 2017, 19:45
нарешті дійшло, що щоб була якість, має бути відповідна ціна. А Товстига продав перемогу Вересу в конкурсі на управителя будинками по принципу нацменшої ціни на тариф. Тому за 70 копійок за квадратний метр житлової площі якісні послуги не можуть надаватись апріорі. До того ж це недобросовісна конкуренція. Ці дії підпадають під антидемпінгові закони. А Товстига повинен сидіти в тюрмі, бо він наніс значну шкоду житловому фонду міста.
19 Вересня 2017, 20:31
от навчились вішати локшину на вуха
19 Вересня 2017, 20:33
скажіть, яка може бути якість в будівництві. Є стандарт, вимоги безпеки. Будують з тієї ж самої цегли, розчин роблять з того ж самого цементу, а якість і ціна різна. Туфта якась
02 Жовтня 2017, 18:55
НА фото будівництва зверніть увагу які тонкі стіни- всі!!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром