Ковельські медики взяли участь у Всеукраїнській акції протесту медпрацівників

21 Вересня 2017, 17:34
4311

У Києві 19 вересня відбулася Всеукраїнська акція протесту медичних працівників, організована галузевою профспілкою, – пише голова профспілкового комітету Ковельського МТМО Сергій Товкач у Фейсбук.

Серед посланців медичної спільноти – понад півсотні медиків з Волині (в тому числі від Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання - авт.), які на чолі з головою Волинської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Віталієм Шахраюком під ранок прибули до столиці держави, щоби солідарно з колегами заявити про негаразди в найбільш соціально важливій галузі – медичній, а також підтримати скріплені власноручними підписами сотень тисяч медпрацівників усієї України профспілкові вимоги до Глави Держави, Парламенту та Уряду:

«1. Призначити Міністра охорони здоров’я України (з метою посилення відповідальності за діяльність галузі в умовах впровадження медичної реформи).

2. Збільшити обсяг медичної субвенції на 2017 рік не менше ніж на 3,9 млрд. грн. для забезпечення своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я з урахуванням диференціації згідно із вимогами законодавства;

3. Ліквідувати «зрівнялівку» в оплаті праці шляхом підвищення з 01 вересня 2017 року на два тарифних розряди ЄТС посадові оклади лікарів, медичних сестер, у тому числі спеціалістів із вищою немедичною освітою для забезпечення єдиних підходів в оплаті праці працівників бюджетної сфери.

4. Встановити медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров’я надбавку за престижність праці.

5. Забезпечити в повному обсязі видатки на оплату праці працівників державних установ Національної академії медичних наук України.

6. Розпочати до 15 вересня поточного року:- роботу примирної комісії по врегулюванню колективного трудового спору між Профспілкою працівників охорони здоров’я України та Кабінетом Міністрів України;- колективні переговори щодо укладання Галузевої угоди на новий термін.

7. Здійснювати реформу системи охорони здоров’я з дотриманням Конституції України та законодавства України, з урахуванням позиції Профспілки та думки медичної спільноти.

8. Не допустити руйнації і комерціалізації системи охорони здоров’я, зберегти кадровий потенціал галузі, забезпечити конституційне право громадян на доступну та якісну медичну допомогу».

Лікарі йшли під гаслами: «Наша професія гідна поваги!», «Ми захищаємо свої конституційні права!», «Роботу, зарплату, соціальний захист!», «Громадянам України - доступну та якісну медичну допомогу!», «Немає реформ без грошей!».

 



 

Профспілка працівників охорони здоров’я України приклала максимум зусиль, аби долучити до підтримки вимог представників вітчизняної медицини народних депутатів України. За словами голови профспілки медиків Вікторії Коваль звернення спрямовувалися до «голів профільних комітетів ВРУ, голів парламентських фракцій та особисто до кожного народного депутата України».
 

Чи не єдиним з волинських депутатів, що приєднався до попереджувальної акції протесту медпрацівників, є заступник голови постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської обласної ради Сергій Сівак – лікар відділення анестезіології та інтенсивної терапії Волинської обласної клінічної лікарні.

 



 

У дописі голова профспілкового комітету Ковельського МТМО Сергій Товкач заперечує слова в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, що лікарів силою зганяють проти реформ: «Отож, яке «зганяти»? Якби не інтернет-боти, а особисто пані Супрун поспілкувалася з присутніми на акції медиками, не ховаючись «у відпустці» від підпорядкованих людей, то би побачила, що послідовники клятви Гіппократа з’їхалися до Києва з власної доброї волі».

«Таким чином, профспілкові представники медичної спільноти з усієї України вкотре довели, що запорукою позитивних змін є згуртованість», – зазначає голова профспілкового комітету Ковельського МТМО.

Коментарі
21 Вересня 2017, 21:26
Правильно робите , за свої права і за оплату праці повинні боротися з владою , а не вимагати подачки з пацієнтів ...!!!
21 Вересня 2017, 23:35
ви пришвидше свої виїзди. коли приходиш до вас і думаєте кого відправити?за що бастувати?
22 Вересня 2017, 10:31
на одному з вищепоказаних плакатів є напис -знищення швидкої. це не швидку нищать. це нас- українців нищать. це геноцид.
22 Вересня 2017, 18:46
Підтримую медиків, готовий долучатись до Ваших акцій протесту, лиш інформуйте! Згуртуватись повинні всі мед працівники,педагоги навіть прості громадяни та захистити себе від геноциду!
23 Вересня 2017, 02:08
А хто захистить мене від геноциду???
25 Травня 2018, 02:45
А це не той Товкач , який розвалив профспілкову організацію лікарні і під цього паразита створили цілий відділ і щомісячно отримує заробітну плату з бюджетних коштів. Де правоохоронні органи , прокуратура ,фіскальна служба .
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024