Минуло 7 років зі смерті захисника України з Ковеля Андрія Задорожнього

02 Серпня 2021, 18:43
Минуло 7 років зі смерті захисника України з Ковеля Андрія Задорожнього 1321
Минуло 7 років зі смерті захисника України з Ковеля Андрія Задорожнього

Минуло сім років з дня смерті командира мінометної батареї 51-ї окремої механізованої бригади, ковельчанина Андрія Задорожнього

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Першого серпня на могилу Героя поклали квіти та вшанували його пам’ять рідні — дружина з донечкою, заступник міського голови Віктор Жигаревич та військовий комісар Андрій Середюк.

Андрій Задорожній нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно) та відзнакою «Народний Герой України» (посмертно). Загиблому учаснику АТО, капітану Збройних Сил України Андрію Задорожньому 4 роки тому відкрили меморіальну дошку. Її встановили на фасаді приміщення Ковельського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Андрій був родом з Донеччини. Там він навчався, здобув військову освіту, а в Ковелі зустрів своє кохання – Наталю, і одружився. У молодого подружжя народилися дітки. Однак розпочаті військові дії на Сході країни, покликали кадрового офіцера стати на захист кордонів рідної землі.

На жаль, першого серпня 2014 року двері дому сім’ї Задорожніх розчинила страшна і безжальна звістка — Андрій загинув. Він разом зі своїми побратимами-військовими, перебуваючи в автомобілі ГАЗ-66, неподалік села Петрівське Шахтарського району Донецької області наїхав на міну. Машина перекинулася і загорілася. Вижити не вдалося нікому.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024