У Білині відзначили День села: як це було

02 Серпня 2021, 19:00
У Білині відзначили День села: як це було 2570
У Білині відзначили День села: як це було

У Білині відзначили День села. 

Святкування відбулося 1 серпня. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Розпочалося свято зі спортивних змагань. На стадіоні спочатку розгорнулись футбольні баталії, а далі визначали найсильніших серед волейболістів.

Продовжилося святкування в сквері біля будинку культури. Щохвилини територія поряд зі сценою наповнювалася все більшою кількістю людей.

Усі присутні мали можливість скуштувати  різноманітні смаколики. Сергій, який приготував запашну рибну юшку, каже, що ще о п’ятій ранку прокинувся і пішов з друзями на місцеве озеро, аби упіймати свіжої риби.

Був і невеличкий ярмарок-продаж. Місцева майстриня з бісероплетіння Тетяна Білінець щороку готує до свята нові вироби. Василь Королюк представив  виставку своїх картин. Популярністю у білинців та гостей  користувались фотозони, яких облаштували декілька. Діти залюбки стрибали на батутах, спускались з гірок.

«Люди з великим нетерпінням чекали на свято, адже це хороша нагода зібратись, зустрітись, поспілкуватись. Ми прагнули, аби всім було заняття до душі.  До Дня села і подарунок отримали. Наш проєкт щодо облаштування літньої сцени переміг у Громадському бюджеті. До кінця року маємо збудувати літній майданчик. Тож дякую усім, хто підтримав, проголосував. Це  наша спільна перемога», — розповідає сільський староста Петро Бородій.

Петро Бородій
Петро Бородій

 

Під час промови гості з Луцька пообіцяли свою підтримку щодо розвитку села. Вони запевнили, що фінансування реконструкції дитячого садка, на який так давно чекають у Білині, буде у наступному році включено у Державний фонд регіонального розвитку.

Родзинкою свята став розіграш лотереї. Головний приз — велосипед дістався Анастасії Кравчук.

Мистецькі колективи місцевого будинку культури та ковельські аматори порадували присутніх чудовим концертом.

Так розпочав свій виступ гурт «Родина». Цю пісню кілька років тому написала його учасниця Марія Хилюк.

«Дуже люблю  своє село ще з дитинства. На останньому дзвінку собі пообіцяла, що сюди повернусь. Після навчання в педінституті одразу приїхала у рідний Білин, де понад 50 років у школі викладала українську мову та літературу. Дуже красиве наше село. А ще ми відчуваємо тут присутність Лесі Українки, яка неодноразово бувала тут. Одна наша землячка  наспівала їй дуже багато пісень. Тож  ми з «Родиною» виконуємо їх, а ще й свої пишемо», — каже Марія Хилюк.

 

Марія Хилюк
Марія Хилюк

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024