У Колодяжному відбувся третій етнофестиваль «На гостини до Лесі»

03 Серпня 2021, 13:03
У Колодяжному відбувся третій етнофестиваль «На гостини до Лесі» 1212
У Колодяжному відбувся третій етнофестиваль «На гостини до Лесі»

У Колодяжненській громаді відбувся третій етнофестиваль «На гостини до Лесі».

Про це інформують на сайті Колодяжненської громади.

Етнофестиваль відбувся 1 серпня. Розпочався захід з Колодяжного, де учасників заходу зустріли у Центрі культури, дозвілля та спорту, де вони мали змогу поспілкуватись за чашкою кави. Опісля відбулось покладання квітів до погруддя Лесі Українки, що знаходиться біля Центру, до пам’ятника біля Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки у Колодяжному та пам’ятника Лесі Українці у Ковелі.

У парку, що знаходиться на території музею гості могли насолодитись грою на бандурі у виконанні Марії Данилюк. Потому відбувся літературний екскурс «Монолог Мавки», у виконанні Каріни Чашук.

Cвято продовжилося у Нечимному. Для учасників фестивалю провели оглядову екскурсію по урочищу «Стежками Лесі Українки».  По закінченню екскурсії відбулось представлення старостинськими округами нашої громади традицій, звичаїв, елементів побуту, одягу, народних частувань. 

На сцені в урочищі Нечимне відбулась літературно-мистецька композиція «Хотіла б я піснею стати», метою якої є збереження та популяризація народної пісенності, обрядів, встановлення та налагодження тісних зв’язків між творчими колективами. Цьогоріч на Етнофестиваль завітали колективи з різних куточків області: колектив «Намисто» НД «Просвіта» м.Ковель, колектив «Молодички» із Шацька, колектив «Горлиця» із Доротища, театральна студія «Буття» з Голоб, «Троїсті музики» Люблинецької школи мистецтв, колектив «Журавина» з Заболоття, колектив «Гармонія» КУ «Школа мистецтв» із Прилісненської громади, колектив «Нуйнівські співухи» із села Нуйно, колектив «Шавлайочка» з Тойкута, колектив «Горлиця» із Смідина, колектив «Оберіг» із Попович. Також глядачі мали змогу побачити виступи і творчих колективів Колодяжненської громади: дитячого аматорського фольклорного гурту «Веретенце» села Уховецьк та народного аматорського фольклорного колективу «Джерело» будинку культури села Скулин.

На фестивалі зібрались літератори, поети, громадські діячі, щоб на лісовій сцені поділитись досвідом своєї творчої діяльності. Серед них: Марія Лукашевич, Іван Оринчак, Віра Сименій, Юлія Сильчук, Леся Ковальчук, Ніна Шугніло, Анатолій Семенюк, Микола Курилюк, і поетеса Ніна Горик, яка неодноразово була організатором «Лісової пісні» у Нечимному.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром