У 2022 році у Ковелі оновлять частину старих ліхтарів на LED-освітлення

06 Серпня 2021, 17:12
У 2022 році у Ковелі оновлять частину старих ліхтарів на LED-освітлення 762
У 2022 році у Ковелі оновлять частину старих ліхтарів на LED-освітлення

У Ковельській громаді планують модернізувати вуличне освітлення.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Міський голова Ігор Чайка, його перший заступник Тарас Яковлев, фахівці структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради зустрілись з командою консультантів Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО на чолі з Володимиром Дебоєм

На зустрічі говорили про реалізацію проєкту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Ковельської територіальної громади Волинської області шляхом технічного переоснащення світильниками LED технологій». На що Ковель планує отримати кредит у сумі 500 тисяч євро від  цієї міжнародної фінансової організації.

«Цей перший проєкт дозволить оновити  систему зовнішнього освітлення міста та навколишніх сіл. Що у подальшому зменшить бюджетні витрати. Разом з тим, додасть привабливості нашим вулицям, зручності мешканцям. Думаю, це лише старт, адже плануємо й надалі впроваджувати у громаді енергоефективні заходи спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією», — сказав міський голова Ігор Чайка.

Володимир Дебой повідомив, що заявку Ковеля інвестиційний комітет в Гельсінкі взяв до роботи. Тож місто уже є  учасником програми НЕФКО. 

До кінця року фахівці структурних підрозділів виконавчого комітету мають підготувати усю необхідну документацію, аби у 2022 році розпочати впровадження проєкту. Координуватиме цю роботу Тарас Яковлев.

 

 Довідково: 

НЕФКО — це міжнародна фінансова організація, яку створили п'ять країн Північної Європи. В Україні вони працюють з 2004 року. Інвестиції спрямовуються на проєкти енергозберігаючого, екологічного характерів.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024