Попався на хабарі адвокат, який торік захищав хабарника з мерії Ковеля

27 Вересня 2017, 21:37
7679

Сьогодні близько 13-ої години у Луцьку співробітники Департаменту по боротьбі з економічними злочинами Національної поліції затримали відомого на Волині адвоката, голову кваліфікаційної комісії колегії адвокатів області Миколу Сорокопуда (на фото – справа), який є чоловіком депутата Верховної Ради України Ірини Констанкевич з партії «УКРОП».

Разом з ним оперативники затримали члена цієї комісії. Обох адвокатів «взяли» у офісі кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Волинській області у Луцьку на вулиці Парковій, – пише ВолиньPost.

Про це затримання також повідомила Цензор.НЕТ спікер Департаменту захисту економіки Національної поліції Наталія Калиновська.

За її словами, затриманий (Микола Сорокопуд) вимагав та отримав через посередника від громадянина дві тисячі доларів США та понад п’ять тисяч гривень за успішну здачу останнім кваліфікаційних тестів, необхідних для отримання посвідчення адвоката.

«Зловмисник був затриманий «на гарячому» при отриманні грошей від посередника. В даний час за місцем проживання фігурантів справи проводяться обшуки», – розповіла Калиновська.

 

1


 

Микола Сорокопуд відомий у Ковелі тим, що минулого року успішно захистив колишнього заступника начальника відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконкому Ковельської міської ради, учасника передвиборного партійного з’їзду ВО «Батьківщина» (у вересні 2015 року) Дмитра Бручу (на першому фото – зліва), якого судили за «зловживання впливом», хоч затримували за хабар. Екс-чиновник відбувся штрафом з позбавленням права роботи в органах влади терміном на 2 роки.

Депутат Ковельської міської ради з фракції «УКРОП» Володимир Косцьовят, який приходив на судові засідання «по Бручі», називає Миколу Сорокопуда дорогим адвокатом.

«Коли у Луцьку затримали керівника «Варти порядку» Олександра Тиводара, я запитував Ірину Констанкевич, чому її чоловік його не захищає, але вона промовчала, нічого не сказала», – мовив журналістам нашого видання Володимир Косцьов’ят, який разом з іншими «укропівцями» у серпні цього року пікетував обласне управління СБУ.

 


 

Коментарі
28 Вересня 2017, 00:41
Він так кожен день робив
28 Вересня 2017, 00:48
завтра ковельська сесія.укропчики затарилися ядом покусати ковельського прокурора.а тут таке от.прокуратура і поліция показали хто хабарник.ахах
28 Вересня 2017, 00:56
Хабарники не мають окрасу.
28 Вересня 2017, 01:23
Решала спалився, а тепер лошари спостерігайте як його відмажуть....
28 Вересня 2017, 01:49
"Я буду просити депутатів зробити позачергову сесію, щоб заслухати прокурорів і працівників поліції: що вони у нас роблять? Що робить прокуратура і поліція? До вас є багато запитань. І в цій бумажці написано, що ріст злочинності, грабежі, злочини, все росте. Що робить прокуратура для того? Та нічого не робиться абсолютно!» – заявила Галина Стасюк минулого тижня на засіданні «правової» депутатської комісії Ковельської міської ради. Прокуратура і поліція вирішили ділом довести ковельським депутатам з фракції «УКРОП», що це не так. І скликати позачергову сесію не треба, щоб наочно провести позачергове затримання на вимаганні отриманні "через посередника від громадянина дві тисячі доларів США та понад п’ять тисяч гривень". Хто ж знав, що на звинуваченнях хабарництві попадеться член сім'ї народної депутатки від «УКРОПУ». Зелені долари "скинуті" з рук на землю. Зелений прапор в руках говірливого ковельського депутата-укропівця, який оцінив затриманого дорогим захисником за гроші. Ще й показав моральний рівень усієї депутатсько-адвокатської сімейки, для якої, напевно, "сорок пудів" гонорару важать більше ніж захист затриманого укропівця з "Варти порядку"?
28 Вересня 2017, 08:37
Те що Решали зробили з країною з різних політичних партій- повії не піддається ніякій адекватній оцінці
28 Вересня 2017, 11:35
От якби "влупили" БППіста, то можна було б про це говорити, що прокуратура щось робить. А так все це виглядає в стилі часів Янека, коли пресують вибірково неугодних. Беруть всі - це факт, хто більше, хто менше...то все відносно. Але все це від бездіяльності та вибірковості прокуратури, яка ніколи не чіпає тих хто при владі.
28 Вересня 2017, 12:01
От "влупили" ж у Любомлі та Горохові бппістів. Чи прапор тіко одним оком в одну сторону дивиться? Тоді до окуліста пора!
28 Вересня 2017, 12:35
З КИМ ПОВЕДЕШСЯ ВІД ТОГО НАБЕРЕШСЯ
28 Вересня 2017, 12:44
Дорогий адвокат... У Косцьов'ята нема грошей і Скоропуд відмовився його захищати від позовних вимог пані Шизофренії про зобов'язання вчинити нерозумні дії. І кукукнутий, як завжди, програв...
28 Вересня 2017, 16:02
Сам хабарі брав, давав, бо як захистити хабарників, яких він захищав! Ганьба партійним Укропівцям!
28 Вересня 2017, 16:20
Якраз таки цей адвокат не має ніякого відношення до УКРОПУ. Його дружині може бути неприємно за дії свого чоловіка, але вона його не змушувала брати або давати хабарі. Є ще таке дійство як провокація хабара і не виключено, що хтось цим грається в політичні ігри.
28 Вересня 2017, 17:16
Адвокат не має якесь відношення до укропу. Адвокат має відношення як чоловік до жінки з укропу. Жінці неприємно за дії свого чоловіка але приємно тратити гроши принесені у сім*ю. Хабар потрачений на сім*ю то є не політичні а сімейні ігри. І всі знають що укроп не партія а зелень з огорода який продають на базариках. Жінки
28 Вересня 2017, 19:47
Спочатку суддю, потім головного адвоката... Скоро буде нікому ні судити, ні захищати.
29 Вересня 2017, 00:11
Можливо це були гроші на каву, а Чоловік- адвокат, який має досить великі гонорари за участь у справах, міг давати дружині гроші як заробітну плату і не пояснювати їй що це хабар. Принаймні це його особиста відповідальність. ще щодо зелені. Не плутайте капусту з укропом.
29 Вересня 2017, 00:18
Можливо це були гроші на каву, а Чоловік- адвокат, який має досить великі гонорари за участь у справах, міг давати дружині гроші як заробітну плату і не пояснювати їй що це хабар. Принаймні це його особиста відповідальність. ще щодо зелені. Не плутайте капусту з укропом.
29 Вересня 2017, 00:48
Ще хіто не сказав, що брав хабарі. Всі нічого не брали.
29 Вересня 2017, 00:49
Ще ніхто не сказав, що брав хабарі. Всі нічого не брали.
29 Вересня 2017, 01:02
Та нехай собі люди беруть якщо дають
29 Вересня 2017, 02:52
Кожен отримує за свій труд - хто мінімальну зарплату, хто гонорари. А якщо плата адвокату - це хабар, а не гонорар, то за логікою деяких окремих дописувачів всіх без винятку адвокатів требе посадити.
29 Вересня 2017, 11:15
Поліція затримали відомого на Волині адвоката, голову кваліфікаційної комісії колегії адвокатів області Миколу Сорокопуда, який є чоловіком депутата Верховної Ради України Ірини Констанкевич з партії «УКРОП». Яблоко від яблуні ,- далеко не котиться . Вся та партія така , рвуться до влади переступаючи через трупи . Обіцяють золоті гори як і більшість псевдо патріотів . Люди будьте пильними , десять разів перевірте їх слова і раз повірте !!!!!
29 Вересня 2017, 12:01
Адвокат підготував кандидата до здачі іспитів, за що й отримав винагороду
29 Вересня 2017, 13:40
А той хто давав хабар хіба не був зацікавленим в купівлі посвідчення адвоката? Де він? Бо здати іспити мабуть знань не хватає, а потів такий адвокат прийде дерти гроші з нас з вами, а в голові в нього пусто. Гроші братиме справно, а чи захистить.
29 Вересня 2017, 17:26
На превеликий жаль, сьогодні адвокату в Україні ліпше знати суддів, а не закон.
30 Вересня 2017, 04:07
Цю хабарницьку кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Волинській області слід відправити на нари в повному складі. Вони там самі встановили такси на хабарі та ще отримані харарі між собою ділять. Вони для розумних справедливих молодих людей без наявних великих грошей закрили дорогу в адвокатуру.
30 Вересня 2017, 12:52
Якщо адвокат однієї сторони не дасть судді хабара, його дасть інша сторона і клієнт адвоката програє. Треба давитись на наші судові реалії, на усталену судову практику по-українськи, а не літати поза хмарами.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024