У Ковелі відкрили фотовиставку пам’яті В’ячеслава Щесюка «Син волинської землі»

28 Вересня 2017, 11:00
2533

«Син волинської землі» – під такою назвою нещодавно в культурно-просвітницькому центрі відкрилась фотовиставка пам’яті нашого земляка В’ячеслава Щесюка – науковця-аграрія, природолюба, патріота, фотографа.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

В’ячеславу Щесюку 24 серпня цього року виповнилося б 70 років. На жаль, смерть передчасно вкоротила йому віку. Проте, кажуть, що людина живе доти, доки про неї пам'ятають. В’ячеслав Федорович був для багатьох волинян відомою особистістю, підтвердженням цього є та велика кількість гостей, що були присутні на відкритті виставки.

Народився В’ячеслав Щесюк 1947 року в селі Погиньки Ковельського району. Закінчив Вишнянський плодово-овочевий сільськогосподарський технікум, що на Львівщині. Трудову біографію розпочав у господарстві імені Лесі Українки на посаді агронома-овочевода. Здобув вищу освіту, навчався в аспірантурі, яку успішно закінчив, захистив кандидатську дисертацію.
У Волинській області в 1988 році з його ініціативи створена науково-дослідна станція луківництва. Як відомий в Україні та за кордоном науковець, плідно працював над виведенням нових сортів трав.

Крім того, В’ячеслав Федорович був відомий і як фотомайстер, фотохудожник. Він брав участь у міжнародному пленері, що проходив у Польщі. Де б він не бував, ніколи не розлучався із фотоапаратом. Багато фоторобіт експонувалися на різноманітних виставках, які організовували не лише в Ковелі та літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, а й в обласному центрі. 

Серед присутніх на заході була родина та товариші В’ячеслава Щесюка. Редактор газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма сказав, що цією виставкою ми вшановуємо пам'ять людини, яка залишила після себе слід. Він запропонував рідним зробити фотоальбом, щоб ці знімки служили у вихованні молоді. Син В’ячеслава Федоровича Олег розповів про кожну світлину, зроблену батьком. Зі словами вдячності звернулась до присутніх і дружина Людмила Іванівна

Нині ковельчани та гості міста мають чудову можливість побачити цікаву експозицію з оригінальними світлинами, автором яких є В’ячеслав Щесюк. Тому запрошують ознайомитись з унікальним фотодоробком та згадати добрим словом непересічного талановитого земляка.












 

Коментарі
28 Вересня 2017, 16:01
Знаю Вячеслава як цікаву добру людину Бачив раніше деякі його фотографіі Справді талановиті роботи Дякую Олегові що матиму можливість побачити все ще раз Добра память батькові
29 Вересня 2017, 00:54
Це той Щесюк, що НВО "Трави" прихватизував і засуджений за це був? Аграрій-природолюб? Тоді парашенко невинний колекціонер фантиків
29 Вересня 2017, 01:31
Порядна, гарна людина..Нехай буде йому царство небесне та вічний спокій..
12 Липня 2018, 11:55
В.Щесюк та його син Олег приймали активну участь у реалізації Українсько-канадського проекту з розвитку м"ясного скотарства та кормовиробництва (2000 р.). На той час НВО "Трави" було флагманом у виробництві насіння для створення культурних пасовищ в Україні. Цю роботу необхідно продовжити та реалізувати всі ідеї та напрацювання науковця-практика В.Щесюка.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром