У Ковельській міській гімназії відбулась науково-практична конференція для молодих педагогів

28 Вересня 2017, 18:00
6366

Напередодні Дня працівників освіти у Ковельській міській гімназії імені Олени Пчілки відбулась науково-практична конференція для молодих педагогів за участю науковців Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти та досвідчених вчителів-практиків.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Основним її лейтмотивом стала теза про те, що успіх реформування у галузі, впровадження нових стандартів в освіті залежить від висококваліфікованого, вмотивованого, творчого наставника. Міцним підґрунтям для цього, на шляху перетворень, є літературна спадщина видатного українського педагога-новатора Василя Сухомлинського.

«Ми шукаємо інновацій десь далеко, за кордоном, проте творчість Сухомлинського дає нам відповіді на всі питання і виклики сьогодення», – зазначила головний спеціаліст управління освіти Лариса Жаб’юк, вітаючи учасників конференції.

Світлана Верчук, завідувач міського методичного кабінету акцентувала увагу на важливості вчительської майстерності.
Цю ж тему продовжив кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки та психології ВІППО Анатолій Луцюк. Він пройшов шлях від учителя, директора школи, до управлінця та науковця. Наводив яскраві приклади з досвіду колег, свого власного. Завдяки чому вдалося переконати молодих освітян, шо найважливіше у професії – любов до дітей. 

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та  психології ВІППО Петро Кліш розповів присутнім про роль мови, жестів, манер поведінки, зовнішнього вигляду вчителя у формуванні світогляду школярів, становленні їх моральних цінностей.
Цікавими та змістовними були виступи завідувача ДНЗ №11 Надії Шевчик та заступника директора Ковельської міської гімназії Любові Комашко.

Хвилюючими та емоційними спогадами, які пов'язані з використанням творів Василя Сухомлинського під час роботи з учнями та батьками, поділилася вчитель-методист гімназії Неля Велимчаниця

Директор цього навчального закладу Олена Вальчук представила учасникам заходу виставку творів видатного педагога та поділилась враженнями, які вона разом з колегами отримала, перебуваючи в школі Сухомлинського, спілкуючись з його учнями. 

 








Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024