Червоний Хрест на Ковельщині і в державі перетворився на жебрацьку місію

29 Вересня 2017, 09:20
5445

Так вважає голова Ковельської міськрайонної організації товариства Червоного Хреста Людмила Стахорська (на фото), яка з трибуни сесії міської ради звернулася за допомогою.

«Так сталося у «верхах» влади, що сьогодні знівельовано значення товариства Червоного Хреста. Потрібні кошти на інвалідів, безхатченків, сиріт», – мовила Людмила Севастьянівна.

Вона каже, що за 7 років, які служить у Червоному Хресті, хоче людям подарити краще життя, але знає, що багато не може, особливо без таких шановних і поважних людей, як депутати. Що її спонукає до виступу перед депутатським корпусом?

«Ви знаєте, таке якесь жебрацьке положення у мене особисте, як голови. Я залишилася у Червоному Хресті одна. Дев’ять моїх медичних сестер держава перестала фінансувати і у мене вже немає помічників. Я ходжу з установи в установу, з школи в школу і мені дуже важко говорити з людьми чомусь. Я не розумію чому. Але це залежить від керівника тієї установи, школи, куди я прихожу. І отой вступ в членство до Червоного Хреста перетворюється в якусь жебрацьку місію. Я прихожу з протягнутою рукою три, п’ять, десять разів, а віз і нині там», – нарікає Людмила Стахорська.

Вступу до організації Червоного Хреста немає, членських внесків теж немає.

«А членський внесок – це десять гривень, стільки ж коштує буханка хліба. Раз на рік. І всьо! І не подати жебраку, сиротині тієї буханки хліба, я думаю, це неправильно. Тому я звертаюся, будь ласка, допоможіть мені! Може у вас є важелі впливу в якихось установах. Замовте за бідного гусара слівце, будь ласка. Я маю на увазі Червоний Хрест», – просила Людмила Севастьянівна.

При цьому вона сказала, що хоче щиро подякувати Ковельській міській раді, владі за те, що «дивиться на нас хорошими очима», тобто керівництво міста дуже багато допомагає Червоному Хресту. З різними питаннями міськрайонна організація звертається до влади і отримує позитивні результати. За її словами, дуже багато для Червоного Хреста роблять директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко, головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, управління освіти та управління соціального захисту. Але це краплина в морі проблем, яке має товариство.

«Ну да… правда, нам десь соромно слухати такі виступи, тому що ми говоримо за державницьку позицію, яка у нас сьогодні є. І вона зовсім є ну неприємліма для нас, для громади. Із-за чого давайте, шановні депутати, подумаємо, яким чином ми можемо допомогти, тому що момент є достатньо важливий, бо Червоний Хрест відігравав дуже важливу роль в житті населення постійно», – прокоментував міський голова Олег Кіндер.

«А на 500 гривень благодійних марок у Віри Іванівни (секретар міської ради Віра Федосюк, – ред.), будь ласка, заберіть їх», – нагадала на прощання владцям Людмила Стахорська. 

Коментарі
29 Вересня 2017, 12:35
Стахорській, нафталіновій комуняці, вже не вистачяє!))) Менше кради, криса, і все буде добре, і всім вистачить. Той "червоний" хрест тільки для прикриття і відмивання бабла колишніх комуняк і соціалістів в Ковлю.
29 Вересня 2017, 17:07
Червоний хрест - рудимент совіцького "світлого" минулого. Ніякої корисної для суспільства функції не виконує. Пора на ньому хрест поставити.
29 Вересня 2017, 19:54
при Совєцькому Союзі Червоний хрест виконував задачі і мав функції, які тобі бандерлогу і не снились. ти є бидло і мабуть не знаєш, щл це міжнародна організація. І тільки у нас розкрадає гроші з цього фонду. А там де бандерлогів немає ( а їх немає ні в одній країні в світі) ця організація викону. свою місію успішно. Придурок.
29 Вересня 2017, 21:54
Чого розкукурікався, когуте підірваний? Ти ж не на зоні. Той хрест себе зжив давно по всьому світі, дурню! А за часів кацапської комунофашистсткої імперії тільки робили вигляд, що він щось хрестить. Був тоді ще й дєтскій фонд імєні сифілітика мавзолейного. Кому він поміг? Нікому, хіба що піделю кастро. Де він, куди подівся, в чиїй кишені осів, не знаєш часом?
30 Вересня 2017, 01:18
Господи, та приберіть вже цього зомбованого придурка "комунофоба", який читав тільки "декалог" і знає дві пташки - жабу і миш, тільки не знає, як вони співають.
30 Вересня 2017, 02:47
Тебе, когуте багатонікий, теж знаю, пташка ти ніяка - літати не можеш, а тільки кукурікаєш...
30 Вересня 2017, 19:58
За радянських часів цей фонд теж жебракував
01 Жовтня 2017, 01:38
А що то за чупакабра на фото? Вона не кусається?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024