Волонтер розповіла про дітей з центру соціально-психологічної реабілітації

01 Жовтня 2017, 14:00
8725

Волонтер розповіла про необхідність підтримки дітей, які перебувають в центрі соціально-психологічної реабілітації, що знаходиться у Ковелі, в мікрорайоні Сільмаш.

«Жителі Ковеля, як правило, дуже люблять та цінують своє місто. Ми наближені до Європи, в нас комфортно, відносно чисто та охайно, люди забезпечені та можуть дозволити собі гарно відпочити (знайдіть хоча б вільне місце у кафе), одягнутись та непогано харчуватись. Це як мінімум», – пише Кристина Гусева на своїй сторінці у Фейсбук.

«Чи знаєте, що поряд з нами, а саме в Ковелі, живуть ті, для кого проста любов, увага і підтримка, є неймовірною розкішшю? Ті, чиї долі не такі прихильні до них, як хотілося б і вони не отримують елементарного: любові, лагідного слова, ніжності й тепла?

Багато хто в місті взагалі не чув про цей центр, хоча він діє вже з 2008 року. І сьогодні там перебувають близько 40 дітей, віком від 3 до 18 років. Його призначення – це тривале (стаціонарне) перебування дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Дітки, які там живуть знаходяться в дуже важкому стані (це моя особиста думка). Я говорю не про умови їх життя, про це в іншій статті. Я говорю про те, що центр, це як перевалочна база для них. Це невизначеність, адже це і не дитячий будинок і не притулок, а тимчасове утримання, до вирішення їх подальшої долі. Невідомість і невизначеність дуже лякає навіть дорослих та сформованих людей. А ви уявіть як важко та страшно дітям?!

Хоча багато для кого центр, це їх спасіння та будинок, де як мінімум нагодують та одягнуть.

Нещодавно я мала зустріч з сім’єю Шилюків, що є представниками благодійного фонду «Шлях до волі» Саша та Вікторія опікуються, по мірі своїх можливостей, цими дітками. Вікторія Шилюк, яка викладає східні танці, займається щонеділі з дівчатками центру. Олександр Шилюк надає чоловічу підтримку хлопцям, що там перебувають. І звичайно матеріальну, на скільки це можливо.

 




 

В мене сльози навертались, коли вони розповідали мені про цих дітей, які не винні, що доля з ними така жорстока, що життя не подарувало їм того необхідного тепла та ласки, яке виховує з людини людину!», – розповідає жінка.

Кристина Гусева пише, що дітям можна надавати адресну допомогу, в старших дітей є потреба в допомозі влаштуватися на роботу, з навчанням та житлом. 

 

Коментарі
02 Жовтня 2017, 01:55
Так діток дуже шкода,але держава виділяє на їхнє щабезпечення в повному обсязі.Я була шокована коли наші дітки в шкоді номер 11 ішли до їдальні а та бідова дитинка лишалася в класі.А знаїте чому вона не ішла із всіма? тому,що за неї центр не перерахував гроші на харчування,а таких дітей в школі багато які з ранку до 15 :00 год.сидять без харчування.Тож шановні зверніть на це увагу.А ми батьки проплачували цій дитинці харчування і вона ходила до їдальні як і всі інші дітки,серце кров'ю обливається,тому,що на цих беззахисних і надалі наживаються.Директора центру потрасіть,її мама навчила як махінації проводити........
02 Жовтня 2017, 14:08
Так дуже шкода цих діток а ще більше шкода коли працівники центру їх оббирають!!!Зверніть увагу що як тільки принесеш допомогу(одяг харчі) так ідуть додому працівниці цього закладу з повними торбами!!!також обіди сніданки і вечері --адже там є медсестри і вихователі які повинні слідкувати за тим щоб всі дітки з"їдали харчі а незабирали ті харчі сторонні люди для свиней!!
03 Жовтня 2017, 21:32
плескати язиком ви мастаки, а ти прийди і перевір яка суне... і зловиш на гарячому... чого пишеш..., так писати простіше. "Говорити не мішки совати", як можна нічого не знаючи писати таку несинітницю, якщо немає чим зайнятися то займист волонтерством, або благодійністю, оце тільки цілими днями сидиш і тролиш, тебе ж усі знають. А дітки зїдають все, ще й добавкою забезпечені і всі за цим слідкують, не турбуйся, вони набагато краще харчуються в центрі чим Ваші діти вдома. В школі Ви оплачуєте дітям обіди, а Ви не бачите з якими вони йдуть торбами додому?????? Не пишіть дурниць будьте благорозумні.
03 Жовтня 2017, 21:36
чому як тільки люди напишуть щось приємне, корисне так знаходяться "добродійки" які починають розносити бруд і пишуть різні гадості, про ваші сніданки вже знають напевно і в Европі, у Вас писати гадості тільки й вистачає розуму (якщо він у вас є)
03 Жовтня 2017, 23:42
100пудов, плещуть аби що!
03 Жовтня 2017, 23:44
Не були там, нічого не знають.А писати кожен може, якщо нема чим занятись.
20 Жовтня 2017, 23:47
Ковельчанка права. Ничего не придумала. На детскую норму продуктов ещё директор с подружками пообедает. Где же бутерброду хотя бы взяться? Если и нести детям, так прямо в руки и ждать пока не сьедят .<br/>А для проверяющих там работы -работы. Вот только дела никому нет. Смазано-помазано.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024