Заступник мера Ковеля на інвалідному візку перевірив зручність пандусів у місті

20 Серпня 2021, 16:00
Заступник мера Ковеля на інвалідному візку перевірив зручність пандусів у місті 1815
Заступник мера Ковеля на інвалідному візку перевірив зручність пандусів у місті

У рамках засідання комітету доступності перший заступник міського голови Ковеля Тарас Яковлев проїхав по місту в інвалідному візку.

Він особисто перевірив, наскільки на сьогодні Ковель облаштований для людей з особливими потребами. Посадовець спробував переїхати пішохідним переходом через дорогу, піднятись і спуститись пандусом. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Тарас Яковлев каже, що тепер на власному досвіді переконався, як непросто людині пересуватись на візку.  Навіть коли з’їзд з тротуару на «зебру» на кілька сантиметрів вищий, то одразу це ускладнює задачу і може призвести до травматизму, пандуси теж не всі пристосовані і часто ними візочники не можуть скористатись.

Ковельчани, яким у такий спосіб доводиться постійно долати шлях, звернули увагу посадовців на те, що у більшість магазинів вони не можуть потрапити. У чому пересвідчився і перший заступник.

Також місця для паркування, визначені для транспорту людей з особливими потребами, бувають зайняті. Така проблема — біля магазину «АТБ», що на вулиці Незалежності, Привокзальній площі та поряд з Брестським ринком. 

Заступниця міського голови Наталія Маленицька теж сіла у візок і переконалася, що перепон на дорозі для людей, які не можуть встати і піти, є ще багато.

Загалом маршрут пролягав від будинку міської ради до центральної бібліотеки. Тарас Володимирович каже, що  у цьому році він стане комфортнішим.  Адже від «АТБ» і до вулиці 1-го Грудня буде замінено бруківку на тротуарі і там неодмінно всі з’їзди відповідатимуть нормам. Також низку недоліків мають усунути у приміщенні стоматполіклініки, аби вона стала доступнішою. 

Тарас Яковлев доручив головній  архітекторці міста Людмилі Мурай попрацювати з адміністраціями магазинів, аптек, аби там зробили зручні в'їзди, встановили кнопки виклику. 

Він розповів, що розпочинаються реконструкції прибудинкових територій, де подбають про належні умови для людей з вадами здоров’я. 

Після цього прийняли рішення згодом випробувати ще кілька маршрутів вулицями міста та працювати над тим, аби Ковель ставав доступним містом для всіх.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024