День захисника України і вшанування УПА – програма заходів у Ковелі

04 Жовтня 2017, 12:01
5866

Відбулося засідання оргкомітету з підготовки і відзначення у Ковелі Дня захисника України, 75-ї річниці утворення УПА та Дня Українського козацтва, яке провів заступник міського голови Ігор Прокопів.

Представники громадських організацій: «Союз Українок», «Велика ідея», «Спілка учасників бойових дій на сході України», «Спілка ветеранів АТО та волонтерів» висловили свої пропозиції, які були враховані та внесені до програми святкування, – повідомляють у Ковельській міськраді.

Офіційні заходи розпочнуться 13 жовтня о 10.30 біля стели загиблим землякам – учасникам АТО – це буде мітинг-пам’яті за тими, хто віддав життя за Україну.

У той же день – урочиста програма і святковий концерт у Палаці учнівської молоді. Початок о 14.00. Також 13 жовтня заплановане відкриття академічного року в Університеті третього віку.

14 жовтня центром святкувань стане парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки. Там розташується «Козацька територія» з іграми, забавами. Пригощатимуть усіх кулешем. Буде ковельчанам запропоновано і мистецьку програму.

Долучаться до проведення заходів з нагоди свята й освітяни міста. У навчальних закладах відбудуться «уроки пам’яті», зустрічі з ветеранами АТО та УПА. 12 жовтня о 14.00 у Палаці учнівської молоді пройде патріотичний конкурс «Козацькому роду нема переводу». Крім того, заплановано акцію «Напиши листа солдату». А ще буде організовано екскурсію цікавими місцями Ковельщини для дітей з сімей учасників АТО.

В історичному музеї діятиме виставка «Нескорені».

Заплановано чимало спортивних заходів.

Працівники територіального центру соціального обслуговування відвідають ветеранів УПА вдома і нададуть їм необхідну допомогу. Управління соціального захисту населення виплатить літнім людям матеріальну допомогу.

Комунальні служби впорядкують братські могили, пам’ятники та пам’ятні місця.

Коментарі
04 Жовтня 2017, 15:08
Базар забули включити в програму. Без нього Покрова не вдасться!
04 Жовтня 2017, 15:23
а свято УПА мабуть будуть проводити в Бахові на меморыалі жертвам Холокосту?
04 Жовтня 2017, 15:35
А тобі Подяка за те, що заставив владу організзувати для нас св`ято!
04 Жовтня 2017, 16:13
А яке має відношення УПА до Бахівської трагедії? Някого! І щоб ти знав на майбунє - багато євреїв служили вояками УПА. Вони ще й в СС служили також. Життя було тоді таке веселе.
04 Жовтня 2017, 16:21
Євреї служили вояками УПА? Мабуть, особливо ті євреї, яких масово винищили українські поліцаї в 1941 - 1942 роках (згадайте Львівську різанину євреїв в червні 1941, трагедію Бабиного яру і т. ін.), які після поразки гітлерівців під Сталінградом весною - літом 1943 року пішли в ряди УПА. Упівці часто примусово використовували лише євреїв-лікарів, техніків і ін. Вчіть історію, і не меліть дурниць.
04 Жовтня 2017, 16:50
Шановний! Відрізняйте поліцаїв від вояк УПА. Було багато випадків, що хлопці тікали з полії(а це немецька військова структура) і вступали в УПА(а це народна структура і на Волині захищала свої села). Приклад: Колківська республіка, К-Каширськ німці минали 10 дорогою!
04 Жовтня 2017, 17:23
помню бабушка рассказывала, она жила с селе Текля Старовыжевского района, бандеры были страшные люди , чуть что не так убивали на месте, осталась жива только благодаря подушке, которой закрылась сидя на печi, три пули потом вытащили с подушки, в лес ходить боялись в те времена, а кушать хотелось лес кормил, грибы ягоды, помню показывала мне в детстве в лесу две могилки маму и ребенка застрелили, не знаю как сейчас но тогда стояло два креста большой и маленький, это реальность ребята, а не с телевизора.....
04 Жовтня 2017, 17:35
Добавлю! Хата повинна була вночі бути відчинена, на столі чугунок з картоплею мусово. Не буде цього отримаєш гранату в хату. Так робили всі і воїни УПА, і Червоні партизани. Дуже жорстокі були часи! Але вони берегли дух України, його народу! А зараз треба бути їм вдячними і пам`ятати! Вічна їм память!
04 Жовтня 2017, 18:02
а в чем заключался дух? дух просто с людей выпускали, чуть что не так, куля в лоба, нет дружище , это дух Украины....
04 Жовтня 2017, 18:53
Дух берегли?! І для цього вирізали людей цілими сімями?! Поїдьте в села, порозмовляйте з старими людьми - вони розкажуть (якщо дехто не побоїться) про те, що бандерівці витворяли (як і деякі партизани червоні, як "аківці", як просто кримінальники). Поїдьте по кладовищах - побачите могили, де поховані цілі сімї. Ваше щастя, що вже майже вимерли свідки цих страшних років і вам все легше ліпити ідола з бандитів, які більше боролися з небажаючими годувати їх чи йти в ліс сільськими дядьками, ніж з німцями чи НКВС.
04 Жовтня 2017, 20:54
підніміть архіви праведники бандерівські і знайдіть публікацію в газеті "Прапор Леніна" статтю- "На Баховій Горі" . Там ви знайдете багато цікавого для себе - шановні бандерлоги.
04 Жовтня 2017, 23:05
Апелювати краще на "Правду" або "Известия". Це більш буде вагоме ніж "Прапор Леніна"
04 Жовтня 2017, 23:37
Волинь- це колиска УПА. Всі ваші коментарі нагадують мені радянські часи, які минули. І ваші часи минули знатоки історії. Ми будемо завжди прославляти воїнів, які боролися проти русифікації і комунізації нашого рідного краю! Смерть зайдам і окупантам! В рідній краї панувати не дамо нікому!!!
05 Жовтня 2017, 01:05
Там якийсь недоумок написав, що євреї в СС служили? А не хочеш самими євреям, тій самій Сімі Шихман цю дурню сказати в очі? Євреї в СС? Нацики, або ви геть людей за дурнів маєте, або від скакання струс мозку отримали.
05 Жовтня 2017, 01:09
Йолопе, ти забув згадати ще тих, хто боролись проти полонізації. Раджу тобі це оголосити прямо при перетині кордону, коли файки будеш перевозити або парашу їхатимеш мити. Тоді ти з повним правом можеш сміливо дивитись людям в очі і кричати слави. Навіть я тебе заповажаю. А так - не піз...и те, про що уявлення маєш з нацистських агіток.
05 Жовтня 2017, 01:47
Не знаю, хто твоя бабуся, але казала правду. Є така могила, між селами Текля і Поліське, в лісі. Все правда.
05 Жовтня 2017, 12:12
А Харьковський теж козак чи козачок засланний
05 Жовтня 2017, 12:44
слава богу я помню и буду помнить, кто моя бабушка, все детство проводил на окраине Текли, обманывать тут кого то я не собираюсь и ерунду оскорбительную тоже стараюсь не писать...
05 Жовтня 2017, 12:46
моя мама, царство ей небесное, родом с Текли...
05 Жовтня 2017, 13:38
нарешті все єдине. і сучасні Герої разом з армією і козаки і Герої УПА. все обєднано в одне. а фанати "краснай армії" гвалтивників і так званих гєроєв саюза тепер можуть лише нити і і бухать в норах за дєдов
05 Жовтня 2017, 14:51
Можеш сказати, як звали маму?. Я теж звідти.
05 Жовтня 2017, 14:54
Те, що ти описав, називається одним словом БАРДАК. Ще один рішучий крок до подальшої конфронтації в суспільстві і повернення в європейську сімю, де вже давно відведене почесне місце для виконання низькооплачуваних робіт.<br/> Земляк, ти що, порошенка наслухався? Поїдь по гриби, розвійся і тобі полегшає.
05 Жовтня 2017, 17:21
Ти згідний з тим, що шанувати в ці 3 свята нікого не потрібно? Про заробітчан в Європах це є і твоя вина. За гречку голосовали і отримали те що отримали. Почисть голову від комуняцького бруду. Легше на душі стане і в майбутнє дивитися веселіше будеш. А то тут посилають до комуняцьких газет, ото доказ! Путін на весь світ зізнався, що він окупував Крим, при комуняках його б за це розстріляли. В кожному випадку коли вояки УПА знищили якусь сімю треба розбиратися. Всі добре знали хто, що робив і помста була б за це не минуча. І якщо ще це були хлопці з УПА, незабувай підстав було багато. Вояки УПА і червоні партизани вже примирилися і разом горілку хлещуть. А сьогодні 5 колона в Києві памятники Героям небесної сотні розбила! І ви будете поповнювати бажаючих мити дупи в Європах і за гроші калічити самих себе поки не зрозуміїте, що Вітчизна у всіх одна і потрібно всім обєднатися щоб вона стала державою. Путін достаток на Схід уже приніс і дядя Сем плювати на нас хотів. Викідайте сміття з голови!
05 Жовтня 2017, 20:00
мой брат Демчук Миша
05 Жовтня 2017, 21:15
троєточіє, ішо забил подвіг 28 панфілоффцев
05 Жовтня 2017, 23:13
Богдану....без таких как вы, просто скучно бывает, считайте точки, их шесть.......
06 Жовтня 2017, 00:59
О, появився, давно не було чути. А де твій побратим козломордий гермафродит з чемоданами на вокзалі? Чи ви одне і те ж саме? Радфй, придурку, скоро в історію потрапите. Як перші і невдалі проекти по легалізації підарів в Україні. На вимогу МВФ влада за вашого брата взялась серйохно. Поїдете на Схід -* відстріляють, бо грабувати вже більш нема чого. Тут лишитесь - за бурштин і зброю хлопнуть. Хана вам, нацики, як і мало бути.
06 Жовтня 2017, 01:07
Не хочеться флудити в темі, хай пробачать всі дописувачі, але оскільки питання стосується відновлення історичної справедливості... <br/>Знаю з таким іменем і прізвищем лише одного, що живий, дай Бог довгих років, його брата звати Володя. Був ще Петро.
06 Жовтня 2017, 01:07
Не хочеться флудити в темі, хай пробачать всі дописувачі, але оскільки питання стосується відновлення історичної справедливості... <br/>Знаю з таким іменем і прізвищем лише одного, що живий, дай Бог довгих років, його брата звати Володя. Був ще Петро.
06 Жовтня 2017, 01:11
Вся Східна Європа срала і мазала на ваш совок, чи там також всі нацики?
06 Жовтня 2017, 01:34
Я с тобой согласен, никому не интересно на этой ветке про жителей села Текля и тем более моих родственников, мне было бы интересно с вамт пообщаться но только не не этом форуме, вы все првильно подтвердили, Петьки нет, он ушел от нас в 2009 году 22 марта, если можно Вашу личку, напишите пожалуйста, рад буду общению, для полного подвержения, что я не мошенник, ихнюю маму зовут Вера, напишите свой ящик, обязательно отвечу
06 Жовтня 2017, 01:47
А ти, що, був навіть в Східній Європі? Дальше Хелма хоч доїхав? Ти, ху...ня нацистська, наш славний гетьман, іменем якого ти користуєшся, все робив, щоб Україну з-під гніту поляків визволити, а ти і такі паскуди як ти - як би скоріше піндосам відсмоктати, щоб черговий транш дали. Який нашим же дітям віддавати доведеться.<br/> В Європі своїх нациків хватало, але зараз там переважають гомики. В тих національності немає, так що, коли ти ще хоч трохи українець, думай головою, а не голівкою.
06 Жовтня 2017, 02:00
Все вірно. Яким чином дати личку без втрати анонімності? Одноразовий вайбер підійде?
06 Жовтня 2017, 02:17
Годится, жду
06 Жовтня 2017, 11:52
Вайбер 0977834632<br/>Буде працювати лише один раз і тільки для передачі Ваших даних( будь-які, електронка, вайбер, контакт).
06 Жовтня 2017, 13:22
пытаюсь скинуть свой вайбер, не проходит
06 Жовтня 2017, 21:32
Завдяки покращенню життя в країні не було енергопостачання, абонент не міг прийняти. Спробуй ще раз.
06 Жовтня 2017, 23:24
Ок
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024