У Ковелі збільшується кількість хворих на коронавірус

14 Вересня 2021, 12:36
Коронавірус / Фото ілюстративне 1762
Коронавірус / Фото ілюстративне
 

І Ковелі можливе посилення карантинних обмежень через збільшення кількості хворих на коронавірус. 

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

13 вересня у залі Ковельської міської ради відбулась оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та міської ради, комунальних підприємств громади, яку провів міський голова Ігор Чайка

Йшлося про можливе посилення карантинних вимог у громаді. 

Як відомо, Україна зараз знаходиться у «зеленій зоні». Начальник з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Юрій Дідковський поінформував, що  у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зонування може змінити.  Перехід  у «жовту зону» — це запровадження жорсткіших обмежень.

За словами медичної директорки Ковельського МТМО з дитинства та пологової допомоги Ольги Козачук, на лікуванні в Ковельській ЦРЛ хворих та з підозрою на Covid-19 збільшується. Зараз в інфекційному відділенні зайнято 46 ліжок із 106.

Чимало пацієнтів амбулаторно проходять курс терапії. Втім, часто молоді люди не звертаються за допомогою і переносять коронавірус «на ногах», наражаючи на небезпеку тих, хто поруч. Тому є ймовірність, що і надалі кількість тих, хто занедужав, буде зростати. 

Фахівці також зазначили, що у Ковелі вакцинація йде повільними темпами. У Ковелі провели 15 260 щеплень. Дві дози вакцини отримали менше дев’яти відсотків мешканців.

Також нагадали, що у місті діє центр вакцинації. Він знаходиться на вулиці Театральній, 16.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024