У жовтій зоні підприємцям пропонують два варіанти роботи

23 Вересня 2021, 10:52
У жовтій зоні підприємцям пропонують кілька варіантів роботи 1320
У жовтій зоні підприємцям пропонують кілька варіантів роботи

В усіх регіонах країни запровадили жовтий рівень епідемічної небезпеки. Це означає додаткові обмеження щодо дистанції та кількості місць у громадських закладах. 

Новий рівень карантину чинний від 23 вересня. Про це нагадав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду, йдеться на Урядовому порталі.

За його словами, в умовах нових обмежень підприємцям пропонують кілька варіантів роботи.

«Перший – працювати без додаткових обмежень, але для цього 80% персоналу та всі відвідувачі мають бути вакциновані принаймні однією дозою, мати негативний тест або довідку про одужання. Бізнес має самостійно перевіряти наявність цих документів. Другий варіант – працювати з усіма додатковими обмеженнями «жовтої» зони та не перевіряти відповідні документи. Вибір залишається за підприємцями, і ми впевнені в їхній відповідальній позиції», – відзначив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також підкреслив, що темпи розповсюдження коронавірусу свідчать, що найближчим часом деякі регіони можуть перейти в «червону зону». 

У цих регіонах, за його словами, бізнес зможе працювати, якщо всі працівники та всі відвідувачі матимуть «зелені» ковід-сертифікати.

Які обмеження передбачає жовта зона:

  • заборонено проводити масові заходи за участю більш як однієї особи на 4 метри квадратні площі території або наповненістю залів понад дві третини місць;
  • не більше чотирьох осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метра;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 метрів квадратних площі;
  • заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як у 80% працівників хоча б одного щеплення.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024