За сім місяців волинські машинобудівники реалізували продукції на три мільярди гривень

27 Вересня 2021, 10:53
Підшипниковий завод 905
Підшипниковий завод

26 вересня в Україні відзначають своє професійне свято працівники машинобудування, яке займає провідне місце в економіці Волині.

У головному управлінні статистики області повідомили Бізнес.Район, скільки на Волині машинобудівників, скільки вони заробляють і що виготовляють.

На підприємствах цього виду діяльності зайнято понад 8 тисяч осіб, середньомісячна заробітна плата яких – одна з найвищих в промисловості області і у січні-липні становила 14,5 тисячі гривень.

За сім місяців цього року машинобудівники Волині збільшили обсяг виробництва на 12,5% проти відповідного періоду минулого року та реалізували продукції на 3 мільярди гривень, що склало 13,2% загальнообласної реалізації в промисловості.

Питома вага області в загальнодержавних обсягах реалізації продукції машинобудування 2,8%, проте виробникам Волині належало виробництво всіх конічних роликових підшипників, майже 46% панелей числового керування, в які вмонтовані машини для автоматичного оброблення даних низьковольтних, понад 16% засобів автотранспортних для перевезення 10 і більше осіб, майже 13% комплектів ізольованих проводів для свічок запалювання, вироблених в Україні.

 Читайте також: Шведський стиль луцького заводу: якою є корпоративна культура «SKF Україна»

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром