Монтер Ковельської дистанції колії зберігав на своєму горищі боєприпаси

16 Жовтня 2017, 18:14

Влітку цього року під час обшуку в помешканні монтера колії по утриманню залізничного полотна відокремленого підрозділу «Ковельська дистанція колії» Львівської залізниці, який проживає у селищі Луків Турійського району, на горищі підсобного приміщення поліцією було вилучено цілий арсенал боєприпасів.

Серед вилученого: дванадцять корпусів наступальних осколкових ручних гранат РГД-5, чотири корпуси оборонних осколкових ручних гранат Ф-1, сімнадцять уніфікованих запалів дистанційної дії типу УЗРГМ (УЗРГМ-2), дві протипіхотні осколкові міни «МОН-50», а також майже 3 тисячі патронів до різних модифікацій «АК-74» та ручних кулеметів «РПК-74», гвинтівок, 17 магазинів до автомату «Калашникова» тощо.

Вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні обвинувачений визнав повністю і суду показав, що знайшов цей арсенал у середині березня 2017 року в кущах поблизу колії, біля залізничної платформи «Старі Кошари» Ковельського району.

Ковельським міськрайонним судом було враховано, що чоловік не має судимостей, посередньо характеризується за місцем проживання, працює, є єдиним годувальником в сім’ї, має на утриманні двоє малолітніх дітей, одна з яких хворіє та потребує постійного лікування.

Обвинуваченого засуджено до позбавлення волі строком на 4 роки, але звільнено від реального покарання, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину. З нього стягнуто процесуальні витрати у справі за проведення експертиз в сумі 7 239,16 гривень.

Патрони та магазини до автомату суд вирішив конфіскувати в дохід держави, а гранати, міни та запали – знищити.