У навчальних закладах Ковельщини виявили перевищений вміст заліза у питній воді

03 Жовтня 2021, 12:01
У деяких навчальних закладах перевищений вміст заліза у питній воді 1293
У деяких навчальних закладах перевищений вміст заліза у питній воді

У деяких навчальних закладах Волині перевищений вміст заліза у питній воді.

Про це повідомляє пресслужба управління Держпродспоживслужби у Волинській області 

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області обстежили питну воду у 479 закладів дошкільної освіти та 809 – закладів загальної середньої освіти.

Порушення вимог санітарного законодавства виявлено у 27 (2%) випадках. 

За результатами проведених досліджень виявлено відхилення від встановлених нормативів за санітарно-хімічними показниками, зокрема, за вмістом заліза:

  • - 2 (0,9%) водопроводах Старовижівської та Ратнівської ТГ Ковельського району;
  • - 27 (11,6%) дитячих закладах (13 (5,6%) ЗДО та 14 (6%) ЗЗСО) Володимир-Волинської та Іваничівської ТГ Володимир-Волинського району, Підгайцівської, Олицької та Рожищенської ТГ Луцького району, Камінь-Каширської ТГ Камінь-Каширського району, Ратнівської, Турійської та Шацької ТГ Ковельського району.

Водночас перевищення вмісту заліза може бути спричинено як зношеністю мережі водопостачання, так і його природним надлишковим вмістом у водовмісних ґрунтах, де формуються підземні води регіону.

За мікробіологічними показниками досліджена вода відповідала нормативам, що передбачені ДСанПіН 2.2-4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

До того ж централізоване водопостачання населення Волинської області здійснюється лише з підземного водоносного горизонту, який, у порівнянні з поверхневими водами, захищений від прямого техногенного та антропогенного забруднення.

Задля усунення виявлених порушень, головам територіальних громад, керівникам комунальних підприємств, закладів освіти надано 29 пропозиції, скеровано 13 приписів. 

Встановлено контроль за їх виконанням. Крім того складено 16 протоколів (13 – на керівників дитячих освітніх закладів) про адміністративне правопорушення та винесено 16 постанов про накладання адміністративних стягнень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром