Ковель відвідали представники місії ОБСЄ

20 Жовтня 2017, 15:45
3991

У Ковелі перебували представники Львівського представництва Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

У рамках візиту відбулася розмова міського голови Олега Кіндера зі спостерігачами. У ній взяли участь секретар міської ради Віра Федосюк та заступник міського голови Ігор Прокопів, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Олег Олексійович наголосив, що ОБСЄ нині відіграє важливу роль у житті нашої країни.

Спостерігачів цікавило питання безпеки у нашому місті. Олег Кіндер зауважив, що ситуація у Ковелі спокійна, правоохоронні органи працюють над забезпеченням порядку. Місцева влада допомагає у цьому. За кошти міського бюджету були встановлені відеокамери у місцях масового перебування людей.

 


 

Цікавилися представники ОБСЄ й ситуаціє юстосовно підтримки військовослужбовців, які повертаються з зони АТО.
Олег Кіндер зауважив, що цьому приділяється значна увага. Міська влада намагається максимально допомогти військовим та їх родинам.

Зокрема, створено Координаційний центр, куди можуть звернутись учасники АТО і отримати необхідну інформацію, консультації з питань реабілітації, пільг, різного роду допомог. 

Ковель вперше запровадив і продовжує надалі програму щодо надання пільг учасникам АТО та членам сімей загиблих в частині звільнення їх від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Ковельчани, які вирішили служити за контрактом, мають одноразову фінансову допомогу у розмірі п’яти тисяч гривень.

У Ковелі учасники АТО уже отримали 374 земельні ділянки. Надані вони і сім’ям загиблих, які крім того, забезпечені квартирами.
Особливий інтерес представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні виявили до стану справ з ліквідації наслідків екологічного лиха, спричиненого діяльністю ветсанзаводу.

Міський голова поінформував, що зараз активно ведуться роботи з будівництва водогону, який забезпечить централізоване водопостачання мікрорайону Ковеля-2, прилеглого до території підприємства.

Також проводиться капітальний ремонт залізобетонних конструкцій колишнього крохмального заводу, де зберігатимуть рештки непереробленої сировини. Для цього ємності очистили, обладнали ізоляційним матеріалом та поштукатурили. 

На завершальному етапі ремонт під'їзної дороги та благоустрій території, яка веде від заводу до залізобетонних конструкцій. 

Олег Кіндер запевнив, що всі виділені державою кошти для ліквідації надзвичайної ситуації, а це - 17 мільйонів гривень, стовідсотково освоять до кінця місяця.

Аби переконати у сказаному, міський голова разом зі своїм заступником Андрієм Товстигою та представниками місії побували на об’єктах і оглянули хід виконання робіт. 










 

Коментарі
20 Жовтня 2017, 19:39
Брехливий Мавп
20 Жовтня 2017, 22:13
а яке відношення ОБСЕ має до справ які проводяться в місті? у нас поки військові дії не проходять чи в ЛДНР вже все зробили?
20 Жовтня 2017, 23:33
тільки конфіденційне. Колишній крохмальний завод за часів СССР був об'єктом по виробництву продукції двійного призначення (на випадок військоих дій), відповідно, його приміщення і резервуари є у їхніх документах, як об'єкт військового значення. от і Кіндер їм всю інформацію і видав.
22 Жовтня 2017, 00:01
Приберіть довбані лавки від мандруйочої книги!! там ті відморозки малолітні збираються і шкодять усьому бульвару і прилеглим будинкам !!!
22 Жовтня 2017, 05:07
Давно відомо, що ОБСЕ працює га Россію. Розвідка відбулась!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024