Ковельчани побували на батьківщині Дмитра Вітовського

20 Жовтня 2017, 17:44
3837

8 листопада виповнюється 130 років від дня народження військового та політичного діяча Західноукраїнської Народної Республіки Дмитра Вітовського. В його біографії є сторінки, які мають безпосередній стосунок до нашого міста і Ковельщини.

Як комісар Українських січових стрільців у Ковелі (1916−1917) сприяв розвитку українського шкільництва на Волині. Разом зі своїм бойовим побратимом Михайлом Гаврилком у нашому краї засновували школи, вели просвітницьку роботу, – на сайті Ковельської міської ради.

Аби юні ковельчани більше дізналися про життя і діяльність справжнього патріота, з ініціативи заслуженого працівника культури Івана Сидорука, за сприяння управління освіти, благодійного фонду Івана Омелянюка «Майбутнє Волині – України» група школярів побувала у селі Медуха Галицького району Івано-Франківської області, де народився і зріс Дмитро Вітовський.

Вихованців Ковельської станції юних туристів гостинно приймали у Галицькому районному відділі освіти та Медухівській школі І-ІІ ступеня. Делегація з нашого міста завітала на подвіря, де стояла батьківська хата Дмитра Вітовського, до місцевого храму, де встановлено хрест з портретом знаного земляка. На сільському меморіалі Слави ковельчани вшанували пам'ять про усіх полеглих за Україну тамтешніх патріотів.

Повернулись до рідного Ковеля із незабутньої, пізнавальної й цікавої мандрівки з хорошими враженнями, позитивними емоціями й новими відкриттями про визначного українця.

 



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром