Депутати Ковельського району погодилися передати місту частину приміщення пам’ятки архітектури

22 Жовтня 2017, 10:34
3993

 У свій час двоповерхове приміщення, що в Ковелі по вулиці Степана Бандери, 18, яке в Генеральному плану міста значиться як пам’ятка архітектури місцевого значення, було розділене між двома власниками. А саме: перший поверх відійшов міській громаді, де донедавна розміщувався РАЦС, а другий – району.

Йшли роки і будинок руйнувався, а лагодити його ні одна, ні інша сторона не поспішали. Тепер від взагалі стоїть пусткою, адже перебувати там людям уже стало небезпечно, – пише «ПроКовель».

На одній із весняних сесій району депутати внесли свою частину приміщення – культурну спадщину Ковеля – до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ району, які цьогоріч мали б продати на аукціоні. На цю новину швидко відреагували в мерії і запропонували районним чиновникам процедуру обміну приміщеннями. 

На 17-й сесії Ковельської районної ради під час розгляду двох проектів рішень щодо можливого безоплатного обміну начальник відділу по управлінню майном комунальної власності міськвиконкому Вікторія Васінович зауважила, що місто готове в замін другого поверху по Степана Бандери, 18 загальною площею 204,7 квадратних метра, віддати частину приміщення площею 101,1 квадратних метра по Степана Бандери,7. До речі, за словами виступаючої, дана одноповерхова будівля має три власника: міській громаді там належить 101,1 квадратних метра, районній – 107,9 і фізичній особі – 38,1 квадратних метра. 

«Тобто ми виходимо з такою пропозицією, щоб і ви, і ми могли ефективно управляти своїм майном, і пропонуємо на обмін дані приміщення. А також ми пропонуємо, щоб ви пізніше мали право оформити земельну ділянку під даним приміщенням, тобто 162 квадратні метри разом із приміщенням. Я рахую, що це – рівноцінний обмін», – переконувала депутатів Вікторія Васінович, яка прийшла на засідання сесії разом із першим заступником міського голови Михайлом Гетьманом

Не всім «слугам народу» прийшлася до душі дана пропозиція. Приміром, голова депутатської фракції «ВО «Батьківщина» Володимир Андросюк закликав своїх колег не поспішати з прийняттям рішення. Він назвав цей обмін «туфтою» і був незадоволений тим, що пропонує мерія, адже частина приміщення по Степана Бандери, 7 – у вкрай занедбаному стані. 

Також Вікторія Васінович повідомила, що вже відбулися консультації із «земельниками» щодо передачі відповідної земельної ділянки району. Голова райради Андрій Броїло зауважив, що у власності району разом із однією з трьох частин споруди вже перебуває земельна ділянка площею 110 квадратних метрів. Тоді пані Васінович запевнила, що після того як рішення стосовно приміщень будуть ухвалені, місто об’єднає дві земельні ділянки, ту, якою наразі володіє район, і запропоновану, в одну і передасть у спільну власність територіальних громад району.  

Зрештою, після тривалого обговорення депутати першим своїм рішенням таки надали згоду на безоплатне прийняття майна (частини приміщення по Степана Бандери, 7, - ред.) до спільної власності територіальних громад сіл, селищ району із власності територіальної громади міста Ковель, а потім погодилися безоплатно передати своє майно (частину приміщення по Степана Бандери,18, - ред.) у власність територіальної громади міста.

Як же тепер місто розпорядиться пам’яткою архітектури, стане відомо незабаром.

 











 

Коментарі
22 Жовтня 2017, 13:41
класно. тепер будівля в одних руках. тепер треба подумати, кому його прихватизувати. Або буде, як з жидивським будинком на тій же вул Бандери. Знесуть і побудують яму для багатоповерхівки. банда керує містом!!!
22 Жовтня 2017, 19:31
Якщо хата дерев'яна, то вистачить каністри бензину, щоб запалити. І згорить вона за кілька годин до тла "від короткого замикання електропроводки"...
22 Жовтня 2017, 19:53
Я там відкрию букмекерську контору сімейного типу
23 Жовтня 2017, 11:48
А ЧОГО ПІДХОДИТЬ В ІСТОРИЧНОМУ БУДИНКУ ШИКАРНЕ КАЗИНО
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024