На Ковельщині селяни кажуть, що поліція «кришує» місцевих заготівельників

26 Жовтня 2017, 18:00

Про це повідомила у Ковельській райдержадміністрації під час зустрічі громадськості із директором Львівського територіального управління НАБУ Тарасом Лопушанським жителька села Воля Лідія Козуля (на фото).

«Район наш хліборобський. Виростили ми хороший урожай картоплі, але ходять у нас чутки про те, що наші підприємці, які скуповують у населення картоплю, звернулися до поліції, яка їх «кришує» і не пускає машини з інших областей. Завжди до нас по картоплю їздили із Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської областей. Тепер ці машини до нас не доїжджають», – заявила Лідія Козуля.

За словами Лідії Іванівни, біля Ковеля скуповують картоплю по 3 гривні 80 копійок, тоді як в їхніх селах по 2.30-2.50.

«Це майже у півтора рази дешевше. То я звертаюся до вас обох: зробіть, що-небудь… Це ж три роки тому така сама була ціна! Долар «пішов», а ми, селяни, сидимо. Солярка – дорога, гербіциди та добрива – дорогі, перевезення – дороге. Ми сидимо «в калоші»: вирощуємо картоплю і віддаємо її безкоштовно», – звернулася Лідія Козуля до голови Ковельської РДА Віктора Козака і Тараса Лопушанського.

«Лідія Іванівна, якщо вродило у вас, то вродило скрізь. Я їхав у село. У Голобах машини приймають по 2.50-2.30. Такого не може бути, щоб машини не пустили. Ну як вони знають, яка машина їде по це. Ту машину треба зупиняти, питати: «Куди ти їдеш?» Ні, це просто ходять слухи», – заперечив «кришування» Віктор Козак (на фото).