Де на Волині можна отримати щеплення від CIVID-19. АДРЕСИ

22 Жовтня 2021, 12:14
Центри вакцинації 789
Центри вакцинації

Волинянам нагадали адреси центрів масової вакцинації, де можна отримати щеплення від коронавірусної інфекції.

Адреси центрів вакцинації розмістили на сайті Волинського обласного центру КПХ МОЗ України. 

Згідно з наказом №2153 від 04.10.2021р. на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Також рекомендовано отримати щеплення літнім особам 60+, оскільки саме вони найбільш уразливі до захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 та важкого перебігу.

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні.

Ви можете вакцинуватися:

  • у центрі масової вакцинації населення;
  • у пункті щеплень, навіть без попереднього запису, незалежно від місця проживання та реєстрації.

Адреси центрів масової вакцинації:

У Волинській області діє 9 Центрів масової вакцинації та  працює понад 90 пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги (амбулаторії ЗПСМ, лікарні), а також 36 мобільних бригад.

Інформація про пункти та центри щеплення та графік їх роботи розміщена на сайті  https://list.covid19.gov.ua/ та щоденно оновлюється.

Пам’ятайте, ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром