У Ковелі вшанували подвиг воїнів-визволителів та поклали квіти до Вічного вогню

27 Жовтня 2017, 17:00
3071

Сьогодні ветерани війни і праці, воїни-інтернаціоналісти, представники міської та районної влади, підприємств та установ, громадських організацій зібралися на меморіалі Слави з нагоди пам’ятної дати в історії України – 73-ої річниці визволення від нацистських окупантів. Ковельчани прийшли на це священне місце, аби вклонитись тим, хто віддав своє життя за рідну землю.

Про ті трагічні й героїчні події розповіли присутнім ведучі мітингу – Наталія Гончар та Анастасія Рубець, – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Понад 1200 днів і ночей була окупована українська земля. Наша країна постраждала через своє стратегічно важливе і вигідне географічне положення. Було зруйновано 714 міст і містечок, 28 тисяч сіл, знищено 16 тисяч підприємств. Мешканці кожного населеного пункту стали свідками воєнного лихоліття, загинув кожен п’ятий житель колишньої української республіки, а це - майже 17 мільйонів.

Жодна інша країна Європи не зазнала подібного руйнування та загибелі стількох людей. Це був важкий час, коли німецькі нацисти хотіли скорити наш народ.

Нинішні військові продовжують славні традиції своїх дідів та батьків, вихованих на почуттях патріотизму та вірності Батьківщині. Вони захищають не тільки незалежність і територіальну цілісність держави, але честь і гідність своєї країни.

Пам'ять полеглих визволителів України та військовослужбовців, які загинули під час АТО, присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до Вічного вогню. 

 












Коментарі
27 Жовтня 2017, 21:43
Що за бредова стаття? Скільки можна? 73 роки тому було не визволення, а переокупація України. Замість гітлерівців Україну окупували кацапські комунофашисти. Ця нечисть до сих пір панує в окупованому Українському Криму і в частинах Українських Донецької та Луганської областей.
27 Жовтня 2017, 21:48
Дебіл недорізаний
27 Жовтня 2017, 22:38
і що робити
27 Жовтня 2017, 22:45
Що дебіл, то дебіл. Шкода, що німаки йому яйченятка не стерилізували, щоб не плодило на світ таких недоумків, як сам.
27 Жовтня 2017, 23:03
высер тут как тут......ничего святого.....
27 Жовтня 2017, 23:51
Вшанувати память загиблих Свята справа, але вшановувати "так зване визволення" можуть тільки раби. Може досить. Ще недалекоглядним вистачає цинізму прирівнювати теперішніх воїнів до совєцких( расєйських) салдат.
28 Жовтня 2017, 00:35
Твою мамку красний партизан через жопу насильно опузатив і вона висрала тебе, козлика.
28 Жовтня 2017, 00:38
Ти ідіот. А чого так зване? По твоїй нацистській логіці Німці були визволителями, і виганяти їх не треба було, зараз пили б баварське пиво? У тебе, скотина, хоч один дід воював ( не в схронах звичайно) Якщо воював, ьо з могили тебе прокляв би , непотріб ти нацистська.
28 Жовтня 2017, 00:41
Воно і правда, не буде в нас держави, поки не здохне останній, хто празнує день переокупації...
28 Жовтня 2017, 00:56
Ніхто німців не називає визволителями. Справжні воїни українські то якраз ті, що були в схронах. Вони били і німців, і кацапських бойовиків-переокупантів. І красних партизан, які грабували і вбивали мирне населення, гвалтували жінок.
28 Жовтня 2017, 01:26
Стоп-стоп. А зараз вернись в Польшу, куди возиш контрабас і проговори цю маячню стосовно славетних воїнів УПА там. І щодо гвалтування також, тебе там точно згвалтубть, ну хіба сам не будеш надто опиратись. Наволоч бандерівська, вас вже й ця влада почала нищити, бо ви крім вбивати і грабувати нічого не вміли і не вмієте.
28 Жовтня 2017, 10:30
Мда, ну й розплодилось "господарів".... З 1991 року розікрали і продали все, що мали, а навчились лише возити сигарети в Польщу, і потім гроші пропивати в гинделиках. Що в Ковелі збудували за останні 25 років? Скільки робочих місць створили? То в цьому винні радянські солдати, чи ви, вилупки, що звикли тільки красти і намахувати "дорогу і кохану" для вас Україну? Що ви для неї зробили корисного? Коротка і чітка відповідь - НІЧОГО. Той не вякайте дурними язиками.
28 Жовтня 2017, 12:09
Скільки то "консерв" смердючих хамсових совєцких в ковелі
28 Жовтня 2017, 12:48
Маю просте запитання: скажіть же, будь ласка, СКІЛЬКИ гітлерівців знищили 120-тисячна ОУН-УПА за всю війну? Скільки раз бандерівці піднімались в атаку на гітлерівців? Скільки разів вони у бою йшли на гітлерівські танки з гранатою?
28 Жовтня 2017, 12:58
Нацюк, відчуй свою спорідненість з гітлерівськими нацистами: ти так само легко готовий переробити людей на консерви як німецькі фашисти вироблювали з людей шкіряні гаманці...
28 Жовтня 2017, 12:59
Нацюк, відчуй свою спорідненість з гітлерівськими нацистами: ти так само легко готовий переробити людей на консерви як і німецькі фашисти вироблювали з людей шкіряні гаманці...
28 Жовтня 2017, 15:54
Відчуй, красножопий козлик, свою спорідненість з кацапськими нацистами-комунофашистами. Ти готовий їм свою хату віддати, аби вони тобі в очко пхали і пахати на них заставляли.
28 Жовтня 2017, 16:34
Чи не забагато честі душогубам-бандерівцям в ототодженні їх з Україною?<br/>Україна -- це український народ, а не бандерівці. Українці -- добрі люди, а бандерівці -- непотріб українського народу, які різали та рубали на шматки беззахисних дітей і жінок. Українці -- трудолюбивий народ, а бандерівці -- розбійники та нероби, що існували в норах грабежами народу.<br/>Украинці -- народ, котрий поклав на вівтар позбавлення світу від коричневої чуми нацизму більше п'яти мільйонів своїх синів та дочок, а бандерівці -- допомогали Гітлеру встановити нацизм на нашій планеті.<br/> Тому, якщо дехто вважає себе бандерівцем, то не <br/>лестіть собі, бо бандерівці -- не значить українці, бандерівці -- лише невелика злобна і мерзотна своєю ненавистю до інших людей частина українців, ганьба їм...!
28 Жовтня 2017, 16:37
Нацюки! Скажіть же - скільки гітлерівців знищили бандерівці за всю війну?
28 Жовтня 2017, 17:22
до того ж бандера був не українець, і віри він був не нашої. Це звичайний зайда, гітлерівський найманець. Підніміть архіви і оприлюдніть інформацію про події На Баховій Горі. Тоді ви зрозумієте, хто такі були бандерівці.
28 Жовтня 2017, 17:50
Поїдь і Ізраїль чи в Польщу і почни вихваляти бандерівців. Там тобі швиденько розкажуть правду.
28 Жовтня 2017, 17:51
Чи не забагато честі душогубам-партизанам красножопим та кацапським бойовикам в ототоЖНенні їх з Україною?<br/>Україна -- це український народ, а не кацапський комунофашистський. Українці -- добрі люди, а комунофашисти -- непотріб кацапського розливу, які різали та рубали на шматки беззахисних дітей і жінок. Українці -- трудолюбивий народ, а кацапи -- угрофінські розбійники, алкоголіки та нероби, що існували в норах грабежами народів світу.<br/>Украинці -- народ, котрий поклав на вівтар позбавлення світу від коричневої комунофашистської чуми більше десяти мільйонів своїх синів та дочок, а комунофашисти -- прагнули встановити комунофашизм на нашій планеті.<br/>Тому бандерівці -- це значить українці! Кацапські комунофашисти -- злобна і мерзотна своєю ненавистю до інших людей община козломордих ватників, ганьба їм...!
28 Жовтня 2017, 20:36
Що, свого розуму сказати сворю думку не маєш? Воно й не дивно...
28 Жовтня 2017, 20:44
Напередодні війни провідна газета Організації українських націоналістів „Наш клич“ досить чітко визначила напрям політичних дій ОУН: „Це -- суспільно-політичний рух, який існує сьогодні в усьому світі. В одній країні він виявляється як фашизм, в іншій — як гітлеризм, у нас — просто як націоналізм“ („Наш клич“. 1938. 9 липня)
29 Жовтня 2017, 00:57
Приємно що є люди які правильно трактують події, які тоді відбувалися і не навішують ярликів святості бандюганам бандерівцям, які нищили український народ
29 Жовтня 2017, 01:14
Що, свого розуму сказати свою думку не маєш? Ліпиш бородаті кліше кацапських комунофашистських проагандистів як свої. Воно й не дивно, в тебе, когута, мозги курячі...
29 Жовтня 2017, 01:25
Щось вас забагато, рагулів галицьких, розвелось на нашій поліській землі. А не пішли б ви зі своїми бандерами до чортової матері з нашої землі? Волиняни мирні, добрі, трудящі люди, і нема чого свою нацистську заразу насаджувати у голови наших дітей. Хочете попрактикуватись з цих питань - їдьте до аобратимів у Польщу, там швиденько дізнаєтесь, хто когути і в кого які мізки. Виродки галіцайські, проскакали країну і ще скачете, пси олігархів?
29 Жовтня 2017, 02:21
Волинянин, В. Липинський ще у 1925р. писав з еміграції у м. Райхенау:<br/>&quot;Бути патріотом – це значить бажати всіма силами своєї душі створення людського, державного і політичного співжиття людей, що житимуть на Українській землі, а не мріяти про втоплення в Дніпрі більшості своїх же власних земляків. Бути патріотом – це значить шукати задоволення не в тім, «щоб бути українцем», а в тім, щоб було честю носити ім’я українця. Бути патріотом – це значить перш за все вимагати гарних і добрих учинків від себе, як від українця, а не перш за все ненавидіти інших тому, що вони «не українці». Врешті, бути патріотом, це значить, будучи українцем, виховувати в собі перш за все громадські, політичні, державнотворчі прикмети: віру в Бога й послух його законам, тобто духовні вартості; далі вірність, твердість, сильновольність, дисципліну, загалом кажучи, лицарськість – тобто політичні вартості. Натомість бути шовіністом – це значить прикривати свою духовну пустку (безрелігійність) і своє руїнництво: отже, зрадництво, кар’єризм – фанатичними вигуками про «неньку Україну», про «рідну мову», про «ми – українці!», про клятих «москалів і ляхів» і т.п. Борони Вас Боже від такого роду «націоналізму», який може принести тільки те, що вже приніс: руїну України.&quot;<br/>Вчи історію, нацюк!..))
29 Жовтня 2017, 02:26
Дякую щиро! Приємно, що нацюків-відморозків дуже мало! Правда, гавкають дуже голосно і безсовісно...
29 Жовтня 2017, 02:30
А все ж таки, -- дуже цікаво почути від бандерівця: СКІЛЬКИ гітлерівців знищили ОУН-УПА за всю другу світову війну!!??? Бандерівець,, -- не мовчи, признайся будь ласка!
29 Жовтня 2017, 13:48
Ідіоте червоний ліпше в себе запитай, скільки совєти знищили мирних, добрих, працьовитих, щедрих, доброзичливих, безобідних, щирих українців.
29 Жовтня 2017, 14:27
Запитанням на запитання відповідає лише тупорила бидлота, яка не має що мовити по суті. Можеш сказати скільки гітлерівців знищили &quot;вояки&quot; ОУН-УПА?
29 Жовтня 2017, 16:11
Стасу і Бандерівцю - респект!<br/>Вас двоє проти однієї ряженої в різні одежі тварини, якій давно місце між двома березами.<br/>Поборють Українці вату ї її холуїв-зрадників!<br/>СЛАВА УКРАЇНІ!
29 Жовтня 2017, 19:27
Бандера до курортного сидіння у Заксенаузені, довггий час знаходився під домашнім арештом і разом із Стецьком направляв &quot;меморандуми&quot; до Гітлера... 14 серпня 1941 р. від імені ОУН вони писали:<br/>&quot;Українська військова організація (УВО), а згодом її наступниця - Організація українських націоналістів (ОУН) під проводом німецького райху, спрямована проти Польщі та Москви. Зовнішньо-політична концепція ОУН грунтувалася на союзі України з Німеччиною…<br/>ОУН свідома того факту, що в спільній боротьбі України та Німеччини за нові порядки в Східній Європі Україні доведеться платити великою ціною крови. Як відомо, українські повстанці, оргнанізовані ОУН на Західній Україні, також спричинилися до швидкого наступального маршу німецького війська&quot;.
29 Жовтня 2017, 19:36
У листі до Гітлера від 3 серпня 1941 року Степан Бандера висловлював свою глибоку вірність фюреру і німецькій армії, яка звільняє Україну від московської окупації - постійного ворога українських націоналістів.<br/>&quot;Я глибоко переконаний в тому, що Ваша екселенція прийме до уваги наше звернення в справі співробітництва з німецькими властями. Залишаюсь з визначенням глибокої поваги. Степан Бандера, провідник Організації українських націоналістів&quot;.<br/>(Журнал &quot;Український історик&quot;. Нью-Йорк-Торонто-Мюнхен, 1988. № 1–4.)
29 Жовтня 2017, 19:42
Розповідаєш про відомі факти. Що це змінює у великій політиці побудови держави. Ліпше розкажи про Рускую Асвабадітєльную армію і що ця армія робила на теренах Ковельщини. Так вийде, що руські ослободили від руских і від хліба і сала також.
29 Жовтня 2017, 19:48
На офіційному форумі ВО &quot;Свобода&quot; є така порада коллегам:<br/>Написане:02 травня 2011, 19:18 <br/> &quot;Ця книга, як і Ідея Націонал-Соціалізму, є вірною в усі часи. На чому базується Націонал-Соціалізм? На прагненні до самовдосконалення, щоб відповідати почесному званню належності до нації чи раси у цілому. Ця Ідея здатна підняти країну з кризи, тому що об&quot;єднує народ. Тому усім патріотам та націоналістам насамперед раджу прочитати &quot;Mein Kampf&quot;, щоб збудувати правильно майбутнє держави на прикладі Фюрера.&quot;​
29 Жовтня 2017, 20:20
Україну знищують руками бандерівців. Бандерівська ідеологія створена для війни і руйнування країни, а не для її мирного розвитку. Бандерівська ідеологія – це безвихідь для України. Лише звільнившись від бандерівської ідеології Україна зможе з надією дивитись у майбутнє, а українці матимуть можливість побудувати свою сучасну розвинену державу.
29 Жовтня 2017, 22:18
Тупарики, коли в Москву на заробіки поїдете? В Польшу їхати страшно, бо там рила натовчуть. А в Рашці пох... хто ви, аби не піз...ли і руками щось робити вміли. То скільки німців знищила ваша УПА, дебілоїди?
30 Жовтня 2017, 15:14
козломордый, явно под другим ником &quot;козлыку&quot; ты умничаешь в этой теме, поверь да ты и сам видишь, что вас нациков идиотов горстка, только ники успеваете менять, а нормального адекватного народа намного больше, пришибут скоро, пора прятаться вам....
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024