Як депутати Ковельської міськради відстояли будівництво автозаправочного комплексу поряд із можливим торговим центром

28 Жовтня 2017, 10:14
5991

І знову земельне питання ледве не розсварило депутатів Ковельської міської ради. На 30-й сесії ради народні обранці планували внести до порядку денного нічим не примітне, на перший погляд, рядове питання «Про затвердження детального плану території розташування автозаправочного комплексу по вулиці Віршавській,1», яке встигли розглянути дві постійні комісії міської ради.

Там особливих зауважень воно не викликало. І лише в ході роботи сесії з’ясувалося, що між власниками двох сусідніх земельних ділянок по Варшавській, 1 та Заводській,16 і снують певні суперечності, – пише «ПроКовель».

 

1

 

Депутат від УКРОПу Володимир Косцьов’ят звинуватив головного архітектора міста Людмилу Мурай в тому, що вона, як автор вищезазначеного проекту рішення, вчасно і в повному обсязі, тобто з додатками-кресленнями, не оприлюднила його у зазначені в Регламенті Ковельської міської ради строки. А ще – не поінформувала членів постійних комісій, які на своїх засіданнях розглядали дане питання, щодо будівництва по вулиці Варшавська,1 (мікрорайон Сільмашу).  

«Мені стало відомо, що власник сусідньої земельної ділянки  звернувся ще 04 жовтня із заявою (мається на увазі заява, написана на ім’я заступника міського голови Андрія Товстигу, - ред.), що є заперечення на будівництво колонок. Чому? Бо при будівництві заправки порушуються їхні земельні права із-за того виникають тоді обмеження, як санітарна зона. Тому ті документи мало того, що подані не в 22 робочих дні, мало того, що без заяви на комісію. Тільки сьогодні у сесійному залі Косцьов’ят має це озвучувати? Тому я прошу, щоб пані Мурай підійшла до мікрофона і це пояснила», – наполягав таки отримати роз’яснення у посадовця Володимир Косцьов’ят. 

 


 

Натомість до мікрофону підійшов власник сусідньої ділянки, про яку говорив укропівець, що по вулиці Заводська,16, лучанин  В’ячеслав Шевчук. Він повідомив, що в 2007 році придбав її на аукціоні, а в наступному році була виготовлена проектна документація на будівництво там торгового центру від «Волиньпак». Втім зведення цього об’єкту, за словами виступаючого, довелося заморозити у зв’язку із фінансовою кризою.  

«Нам сусіди по земельній ділянці проекту для узгодження не надали, але те, що вони нам показали на невеличкому креслені, то їхні санітарні зони цієї заправки накладаються на нашу земельну ділянку. Наша земельна ділянка була придбана на аукціоні і зроблений проект на будівництво торгового центру. І якщо накладаються їхні санітарні обмеження, то порядку десь від 10 до 20 процентів нашої території втрачається, і ця земельна ділянка не буде мати підстав для будівництва», – обурювався В’ячеслав Шевчук – 70-річний власник земельної ділянки, який у заяві до заступника міського голови Андрія Товстиги вказав, що він є інвалідом ВВВ  II-ї групи.

 


 

Землевласник В.Шевчук і депутат Володимир Косцьов’ят наполегливо просили раду відкласти питання щодо затвердження детального плану території по вулиці Варшавська,1 до з’ясування всіх обставин справи і тому не вносити його до порядку денного нинішньої сесії. 

І тут в розмову втрутився міський голова Олег Кіндер

«10 років ви визначалися будувати чи не будувати. І, коли ми сьогодні ставимо питання в частині затвердження ПДП для автозаправочного комплексу, ми говоримо, що люди звернулися півроку тому назад і ми говоримо за терміни будівництва заправки – три місяці, тобто з нового року ми будемо отримувати в бюджет акциз. Ви пам’ятаєте, я говорив, що тільки на пільги нам потрібно буде шукати більше 27 мільйонів. А цей комплекс буде давати в бюджет мільйон акцизу і 60 робочих місць. В частині того, що санітарна зона. Він міг би бути визначений при тому, що ви почали будівництво свого торгового комплексу. Тоді ми могли би сказати автозаправочній станції: «От дивіться, є вже почате будівництво, тому ми не можемо вам дати, бо є санітарна зона». Із-за чого ми сьогодні говоримо, що мільйон у бюджет – це показник, що нам потрібно десь гроші брати», – не приховував свого роздратування головуючий. 
 
Більше того, він навіть дозволив собі вказати пенсіонеру-землевласнику, як би той в майбутньому міг розпорядитися своєю землею. «А те, що ви хочете запропонувати свою земельну ділянку заправочному комплексу – це ваш бізнес. Ви можете йти й пропонувати, щоб вони її у вас купили для розширення автозаправочного комплексу», – мовив головуючий.

 


 

А ще – порадив заявнику в цій ситуації не робити заручниками міських депутатів. «А те, що 10 років ви чекали і тепер торгуєтесь з АЗС і ми маємо стати тут заручниками, тут абсолютно неправильна десь позиція безпосередньо ваша. Ви хочете депутатів заручниками зробити», – викрикнув Олег Кіндер. 

Він поскаржився на недобросовісних власників земельних ділянок, що ті, мовляв, не слідкують за благоустроєм на своїх територіях. «Ми щорічно шукаємо власників таких земельних ділянок, щоб хоча б покосили траву. Добре, що слон у цьому році витоптав. Ви навіть не спромоглися дивитися за тою земельною ділянкою, в частині того, щоб хоча покосити траву», – дорікнув міський голова В’ячеславу Шевчуку.

Сесійним залом прокотився сміх і почулися перешіптування людей, які у цей момент, певно, пригадали цікаву ситуацію, що сталася у вересні в місті, коли слон пересувного цирку вільно гуляв вулицями мікрорайону Сільмаш.  

Тоді до мікрофону знову підійшов розгніваний депутат Володимир Косцьов’ят і пригрозив головуючому притягненням його до відповідальності. «Якщо й надалі будуть такі порушення, то я буду ставити питання про притягнення до відповідальності за пушення Регламенту голову міської ради», – випалив народний обранець. 


 

Після цього голова депутатської фракції «Самопоміч» Андрій Мілінчук попросив зробити невеличку перерву в роботі сесії, щоб обговорити скандальне земельне питання зі своїми колегами.  

А в подальшому дії депутатського корпусу були наступними: 25 голосів «за» і питання «Про затвердження детального плану території розташування автозаправочного комплексу по вулиці Віршавській,1» внесено до порядку денного, а згодом і ухвалене в запропонованій редакції відділу містобудування та архітектури міськвиконкому.
 


 

Коментарі
28 Жовтня 2017, 14:52
Чи світ перевернувся?? Чи люди подуріли????? На тому пятачку і так вже є 5 (П'ЯТЬ) заправок. Ну нахрена скажіть будь ласка там шоста??Кіндер твою мать побудую краще житловий будинок і людям квартири роздай. В тебе черга квартирного обліку з 1975року там люди на черзі на отримання житла стоять. А ти земельними ділянками гендлюєш. Аж зла не хватає. Коли дебе разом з Товстигою вже випруть з того мерського крісла
28 Жовтня 2017, 15:08
Аби це було на Заході, то Кіндер вже був би в Ростові! На заході приватна власність не доторкана, а він порушив права власника. Тільки в суд!
28 Жовтня 2017, 15:59
у статті і все тайне стало явним. Опублікований тут інвалід ВВВ 2 гр. Вячеслав Шевчук виявився головою правління припиненого в жовтні 2011 року СП АТЗТ "Волиньпак". В 1996 році створене спільне підприємство СП «Волиньпак». СП «Волиньпак» в 2001 році відкриває перший супермаркет «Вопак». В 2003 році СП «Волиньпак» створює Корпорацію «ПАККО». В 2008 році Корпорація «ПАККО» перейменовується в ТзОВ «ПАККО-Холдинг». За повідомленням засобів масової інформації головою спостережної ради СП “Волиньпак” і власником компанії «ПАККО-Холдинг» був Володимир Мікуліч. У квітні 2012 року інтернет-ресурс vidomosti-ua.com описував акцію «Подаруй дитині вишиванку», в якій бере участь і "мама дружини Ігоря Палиці Галина Василівна Мікулич". Виходить. що пов'язаний з "Волиньпаком" Володимир Мікуліч є тестем голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. Ігор Палиця є членом президії ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ - УКРОП». Чи треба дивуватися, що "Землевласник В.Шевчук і депутат Володимир Косцьов’ят наполегливо просили раду відкласти питання щодо затвердження детального плану території по вулиці Варшавська,1 до з’ясування всіх обставин справи"?
28 Жовтня 2017, 16:03
Номер називається "Намаханий папером". Та хоч би прокапали його перед виходом, а то з такого бодуняри, таке вже "пережмакане мурло"... То все одно, його "виступ" дав запланований результат - детальний план затвердили...
28 Жовтня 2017, 16:17
Колишній голова Ковельської райспоживспілки Шевчук Вячеслав Андрійович народився 11 квітня 1947 року. Як він умудрився стати інвалідом Великої вітчизняної війни, яка закінчилася у 1945 році? Що то за х..рня?! Де такі "документи" видають?
28 Жовтня 2017, 17:19
в цій боротьбі перемогло бабло. Що можна взяти з неіснуючого ВОПАКу? Та нічого. А ось заправочку можна й подоїти.
28 Жовтня 2017, 17:40
Якої війни?
28 Жовтня 2017, 17:48
А тепер візьміть того "ветерана липового" за яйченятка і нехай покаже, який він "ветеран" і хто йому цей статус і відповідні документи надав. От "правдоборець" Косцьовят нехай і займеться цим. Правопорушення очевидне- чому б і не вивести шахрая на чисту воду? Тоді б вам, Кириловичу, і повага була б. Що, слабо, показати, що ви дійсно борець за правду?
28 Жовтня 2017, 18:18
з неіснуючого вопаку у його власників мультимільйонерів залишилося бабло від продажу одному з мільярдерів, залишилася оця ковельська земля оформлена на афілійованих вопаку осіб, залишився власника зять голова області, є партія якою керує цей зять, є фракція цієї партії в міській раді якої депутат захищає приватні земляні інтереси для будівництва торгового центру неіснуючого вопаку за приватні мільйони які існують від його продажу
28 Жовтня 2017, 19:30
Мені чомусь все більше хочеться щоби всі бютоголові приєдналися до Вальки Дубій
28 Жовтня 2017, 21:41
Проблеми там ніякої немає,просто власники сусідньої ділянки бабла хотіли збрити, використавши Кириловича.Бізнес Майкл,хотіли руками депутатів.Десять років не будували,робочих місць не створювали,податків не платили,ПДФо не платили і вирішили ще й добряче підзаробити.Ще й депутатів дурнями хотіли виставити.Нажаль така ситуація що заправки,алкоголь,цигарки це міліони в місцевий бюджет!Тому всім мудрим хто голосував дяка.
28 Жовтня 2017, 21:50
Не має різниці чия земля, вона є у ПРИВАТНІЙ ВЛАСНОСТІ !!! То хто дозволив це право придурошним депутатам обмежувати, в тому числі санітарною зоною?!!! Те, що в Кіндера давно дах поїхав, то зрозуміло, а "Самопоміч", що теж приклинило? Та й аксцизу більше не стане, черг на заправках не видно...виторг за проданий бензин просто перерозподілити ся, що аж ніяк не вплине на абсолютну суму надходження податку. А рішення буде скасоване в суді.
28 Жовтня 2017, 21:50
Не має різниці чия земля, вона є у ПРИВАТНІЙ ВЛАСНОСТІ !!! То хто дозволив це право придурошним депутатам обмежувати, в тому числі санітарною зоною?!!! Те, що в Кіндера давно дах поїхав, то зрозуміло, а "Самопоміч", що теж приклинило? Та й аксцизу більше не стане, черг на заправках не видно...виторг за проданий бензин просто перерозподілити ся, що аж ніяк не вплине на абсолютну суму надходження податку. А рішення буде скасоване в суді.
28 Жовтня 2017, 21:51
Не має різниці чия земля, вона є у ПРИВАТНІЙ ВЛАСНОСТІ !!! То хто дозволив це право придурошним депутатам обмежувати, в тому числі санітарною зоною?!!! Те, що в Кіндера давно дах поїхав, то зрозуміло, а "Самопоміч", що теж приклинило? Та й аксцизу більше не стане, черг на заправках не видно...виторг за проданий бензин просто перерозподілити ся, що аж ніяк не вплине на абсолютну суму надходження податку. А рішення буде скасоване в суді.
28 Жовтня 2017, 23:16
Вже й так на перехресті купа заправок, аж 5!<br/>Куди ще шосту тулити?
28 Жовтня 2017, 23:17
Гроші як завжди все вирішили. Чарівне слово ВІДКАТ.
28 Жовтня 2017, 23:44
А земельна ділянка на якій запланували будувати АЗС в якій власності? Теж в ПРИВАТНІЙ!!! Хто дозволив кільком &quot;придурошним депутатам&quot; від &quot;Укропа&quot; обмежувати право законно будувати законний бізнес і розвивати економіку Ковеля сплачуючи міліони до міського бюджета і утворюючи майже сотню робочих місць? А суд купите що наперед знаєте його рішення?
29 Жовтня 2017, 00:38
Ми там побудуємо аптечку
29 Жовтня 2017, 01:07
До чого тут ділянка яка є в приватній власності і на якій хочуть будувати АЗС? Мова йде про те, що ці наміри забудови порушують законні права власників суміжної земельної ділянки! А саме: частина суміжної земельної ділянки попадає в штучно створену санітарно-захисну зону АЗС і не зможе бути використана під забудову іншого об'єкта ПРИВАТНОЇ ВЛАСНОСТІ! ЗРОЗУМІЛО?????
29 Жовтня 2017, 01:25
Кожну образу кукукнутий Косцьовят топить в пальоній горілці на привокзалці - на кращу грошей Ізіда не виділяє. Так що після чергового фіаско він знову забухає і не скоро ми побачимо легендарного клоуна на арені місцевого цирку.
29 Жовтня 2017, 01:52
Кримінальчиком для Мурай попахує.
29 Жовтня 2017, 02:25
Он як? А яке відношення має до лобіювання інтересів одного приватника проти інтересів другого приватника депутат міської ради який по закону не має права надавати переваги будь кому в своїй депутатській роботі? Законне приватне право одного швидко збудувати АЗС не менше законного приватного права другого десять років не будувати нічого. Як санітарна зона може бути штучно створеною коли вона визначається нашим державним законом? Може штучно створеним скандалом зараз намагаються наїхати на підприємство і збити гроші? А може комусь дуже не хочеться получити конкурента по торгівлі ГСМ під боком? Скільки стоїть завалити міліонний бізнес конкурента руками деяких недалеких депутатів?
29 Жовтня 2017, 10:51
Раз планувалось будівництво АЗС, то мала бути врахована і санітарна зона, яка не виходить за межі власної земельної ділянки! Але це все гроші, поритому немалі! ...дешевше Кіндеру на &quot;карман&quot; було видно кинути. А може й &quot;Самопоміч&quot; щось перепало?
29 Жовтня 2017, 12:02
Знаю Андрія (голову самопомочі)як нормальну порядну людину .Один з депутатів хто їздить стареньким жигуликом на сесії.Одне побажання менше слухай старшого брата(ти знаєш про що) бо твоїми руками дехто заробляє міліони...
29 Жовтня 2017, 12:02
Знаю Андрія (голову самопомочі)як нормальну порядну людину .Один з депутатів хто їздить стареньким жигуликом на сесії.Одне побажання менше слухай старшого брата(ти знаєш про що) бо твоїми руками дехто заробляє міліони...
29 Жовтня 2017, 17:01
Депутати можуть &quot;відморозитися&quot;, сказавши, що вони не знали про незаконність рішення. А от в Кіндера та Мурай цей номер не пройде!
29 Жовтня 2017, 18:14
Очевидним є факт грубого порушення Закону України &quot;Про основи містобудування&quot;. Абзац 6 статті 5 цього Закону гласить: при здійсненні містобудівної діяльності повинні бути забезпечені та враховані законні інтереси та вимоги власників або користувачів земельних ділянок та будівель, що оточують місце будівництва. Думаю, що попереду серйозні судові розгляди, а після них призначення винних...
29 Жовтня 2017, 18:55
Може Кіндера з Мурай посадять
29 Жовтня 2017, 19:43
Згідний повністю!З Колишнім!!!Кіндер мені ні друг і не брат...Але під час перерви відповідальні службовці міськради повідомили що сан.зона не порушена.Буду голосувати завжди якщо це дасть місту додатковий міліон і робочі місця(60).Зустрінусь з кожним особисто хто створить робочі місця,поповнить бюджет,заплатить податки,побудує житло,дороги,фабрики,торгові центри.Вважаю цих депутатів більш-менш моральними!Не ідеал але дерибан зупинили!Слава Україні!!!
29 Жовтня 2017, 19:55
Хто такі &quot;більш-менш моральні депутати*??? Це ті хто краде коли не видно, чи ті хто вкрав і не попався?????
06 Січня 2018, 09:10
Робіть як хочете аби людям було добре
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024