Що приховує ковельський «вінегрет»: земля та олігархи з «УКРОПом»

29 Жовтня 2017, 17:10
11620

Наше видання повідомляло, що сесія Ковельської міської ради затвердила детальний план території розташування автозаправочного комплексу у Ковелі на перехресті вулиць Володимирської та Варшавської, незважаючи на протест власника суміжної земельної ділянки В’ячеслава Шевчука (на фото), якому слово для виступу надав депутат від «УКРОПу» Володимир Косцьов’ят.

Колишній голова Ковельської райспоживспілки В’ячеслав Шевчук проживає наразі у Луцьку, народився у квітні 1947 року, але у заяві на ім’я заступника ковельського міського голови Андрія Товстиги він вказує, що є «інвалідом Великої Вітчизняної війни 2-ї групи», хоча війна, як відомо, закінчилася у 1945 році. Як умудрився В’ячеслав Андрійович виготовити посвідчення «інваліда» війни – можливо зацікавить правоохоронні органи. Наші журналісти вирішили дослідити, як він набув право власності на земельну ділянку, яка знаходиться у місті на «стратегічній» дорожній розв’язці.

Що ж насправді ховається за кількома рядками сесійного протоколу, який поряд із коротеньким рішенням «Про затвердження детального плану території розташування автозаправного комплексу по вул. Варшавській, 1» ляже на вічне зберігання до державного архіву?

 



 

Відомо, що розроблена містобудівна документація була розміщена на інформаційному стенді на першому поверсі Будинку рад (м. Ковель, вулиця Незалежності, 73) і у відділі містобудування та архітектури (кабінет № 104) в робочі дні та години з 14 вересня по 16 жовтня 2017 року.

Водночас, ці та інші «папери» в електронному вигляді завчасно оприлюднені в розділі «Публічна інформація» офіційного сайту Ковельської міської ради. Там же розміщені посилання на «Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у містобудівній документації» від 14 вересня 2017 року та «У Ковелі - громадські слухання з обговорення проекту містобудівної документації» від 6 жовтня цього ж року.

Таким чином, не лише депутати, заявник В’ячеслав Шевчук, а й інші зацікавлені особи мали змогу ознайомитися з публічною інформацією і своєчасно, у визначеному порядку, реалізувати свої права та інтереси.

Для того, щоб не писати листи меру, його заступникам чи іншим чиновникам, організатори процедури громадського обговорення написали офіційне оголошення: «Пропозиції надаються особисто або через уповноваженого представника секретарю Ковельської міської ради за адресою: м. Ковель, вул. Незалежності, 73 до 16.10.2017 року… Пропозиції повинні містити чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил».

Слід нагадати, що за рішення Ковельської міської ради від 25 травня 2017 року № 26/27 «Про дозвіл на розроблення детального плану території по вул. Варшавській, 1», яке й дало старт процедурі розроблення згаданого вище детального плану, проголосували «За» як сам депутат Володимир Косцьов’ят, так і практична більшість його фракції «УКРОП» в міській раді на чолі з депутатом Ігорем Пінісом.

Але це публічна, «надводна» частина айсбергу сесійного протистояння. Що ж ховається в недосліджених глибинах цих земельних перипетій? Чи не вирішив дехто із закулісних ляльководів «розіграти» депутатів, як то кажуть, «в темну»?

«Наша земельна ділянка була придбана на аукціоні і зроблений проект на будівництво торгового центру, магазину на даній земельній ділянці… Земельна ділянка була придбана в 2007-му на аукціоні, а проектна документація була виготовлена в 2008-му. Ми знаєм всі, яка була грошова криза в той період і ми просто не змогли. Це було підприємство «Волиньпак». Не змогло будувати торговий центр», – заявив у мікрофон В’ячеслав Шевчук.

 

 

В’ячеслав Шевчук виявився головою правління припиненого в жовтні 2011 року СП АТЗТ «Волиньпак», яке з моменту створення в 1996 році, згодом в 2001 році відкриває перший супермаркет «Вопак», а в 2003 році створює корпорацію «ПАККО» – з 2008 року перейменовану в ТзОВ «ПАККО-Холдинг».

Варто звернути увагу на те, як веде мову «інвалід війни», характеризуючи ділянку землі. Не «моя», – каже цей номінальний власник, а – «наша»! Чия ж, коли з 2007 року «Волиньпак» не мав жодного стосунку до цієї землі, проданої з аукціону. Так хто ж мав? Хто ці – «ми»?

Журналісти дізналися, що земельна ділянка, площею 5866 м2, розміщена у Ковелі на вулиці Заводська, 16 під кадастровим номером 0710400000:14:011:0016. На земельних торгах, які відбулися 12 червня 2007 року, ця ділянка продана із власності територіальної громади міста Ковеля в приватну власність за 1 мільйон 224 тисячі 65 гривень ТОВ «КМ-Холдинг» під розміщення автосалону, торгового комплексу та офісно-побутових приміщень з укладенням договору купівлі-продажу ВЕР № 349889 від 14.06.07р. № 1124.

 

1

 

На даний час ТОВ «КМ-Холдинг» належить засновникам: кіпрському «офшору» з міста Нікосія CB Retail Investments Public Limited, з часткою в статутному фонді 300 тисяч гривень, і ТОВ «Пакко холдинг», з часткою 29 мільйонів 700 тисяч гривень. У свою чергу, ТОВ «Пакко холдинг» є 100% власністю CB Retail Investments Public Limited, із внеском у статутний фонд – 696 253 533 гривень.

Згідно даних Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (SMIDA), станом на 2 квартал 2017 року ТОВ «КМ-Холдинг» має 99,8080% власності ПАТ «Волиньбакалія».

Фінансовий портал Fin.Org.UA зазначає, що облік прав власності на «Волиньбакалію» здійснювали: з 29 вересня 2003 року (власник – фізичні особи) ЗАТ КБ «Приватбанк», з 22 жовтня 2007 року (власник – Акціонерний комерційний інноваційний банк «УкрСиббанк») Волинське ГРУ «ПриватБанк», з 6 листопада 2007 року (власник – ТОВ «КМ-Холдинг») Акціонерний комерційний інноваційний банк «УкрСиббанк».

Як повідомляло в жовтні 2015 року Інформаційне агентство «Волинські новини»: «Володимир Мікуліч (на фото внизу) – колишній голова наглядової ради СП АТЗТ «Волиньпак», з 2001 до 2007 року був головою спостережної ради і акціонером ПАТ «Волиньбакалія», був головою наглядової ради та основним акціонером «ПАККО-Холдингу», до якого належала мережа супермаркетів «Вопак» та «ПАККО», допоки не продав її, як пишуть ЗМІ, структурам Олега Бахматюка. Нині ж Володимиру Мікулічу належить незначна частина акцій ВАТ «Володимир-Волинський консервний завод». Його невістці – голові ревізійної комісії підприємства Тетяні Мікуліч – належить 43,25% акцій заводу, а на сина луцького мера Володимира Романюка (нині покійного, – ред.) записані інші 43,25% акцій. Раніше серед власників заводу нібито був і заступник голови ВГРУ «ПриватБанк» часів Миколи Романюка Петро Семенюк, однак після переділу власності у 2008 році, за повідомленнями ЗМІ, виявилося, що у нього не було частки. Саме це тріо «Романюк, Мікуліч, Семенюк» довгий час керувало підприємством. В одному з інтерв’ю в 2011 році міський голова Луцька Микола Романюк назвав Володимира Мікуліча своїм найближчим другом».

 


 

Напевно, саме з цих міркувань Володимир Мікуліч зі статками, оціненими у 2008 році тижневиком «Коментарі» у 80 мільйонів доларів, опинився у селі Зміїнець, під Луцьком, також і найближчим сусідом свого партнера по бізнесу – останнього першого секретаря Волинського обкому комсомолу України, який після розвалу Радянського Союзу жваво «перекувався» капіталістом у кріслі керівника Волинського головного регіонального управління Закритого акціонерного товариства комерційного банку «ПриватБанк».

Навіть призначення обраного від БПП «Солідарність» нині покійного екс-мера Луцька Миколи Романюка в грудні 2007 року головою Волинської обласної державної адміністрації виглядало таким собі відрядженням представника Фінансово-промислової групи «Приват» до регіонального органу виконавчої влади, після якого Микола Ярославович повернувся в рідні банківські «пенати» директором Волинського головного регіонального управління тепер уже Публічного акціонерного товариства КБ «Приватбанк».

За результатами голосування питання порядку денного пленарного засідання 30-ї сесії Ковельської міської ради «Про затвердження детального плану території розташування автозаправного комплексу по вул. Варшавській, 1» більшістю голосів депутатів прийняте.

Не підтримали більшість своїх колег і не дали голосів у підтримку очікуваних мільйонних надходжень акцизу до бюджету Ковеля і створення понад півсотні місць лише шестеро обранців громади: Олександр Головань (Радикальна партія Олега Ляшка), Володимир Косцьов’ят («УКРОП»), Ігор Пініс («УКРОП»), Галина Стасюк («УКРОП»), Ірина Роїк («Солідарність»), Сергій Кошарук («Солідарність»).

 



 

Ще один пласт цього публічного конфлікту лежить, очевидно, в площині реальної бізнес-конкуренції, «прикритої» політичною риторикою партійних посланців до місцевих рад. Чи не тому протестуючий депутат-«укропівець» Володимир Косцьов’ят і переважно депутати фракції «УКРОП» у Ковельській міськраді «бойкотували» позитивне голосування розміщення нової АЗС ТОВ «Немирів-Ойл», з невеличкого містечка на Вінничині, яку зважилися запроектувати поряд буквально за 30 метрів через вулицю Володимирська від гіганта нафтовидобування АЗС ПАТ «Укрнафта» (видобуває понад 86% нафти від загального видобутку в Україні вуглеводнів) – на місці зведеної ще в 90-х АЗС «Мавекс»?

 


 

І от що цікаво: описуючи у квітні 2012 року акцію «Подаруй дитині вишиванку», інтернет-ресурс vidomosti-ua.com вказав, що в акції взяла участь і «мама дружини Ігоря Палиці Галина Василівна Мікулич». Кажуть, що Галина Василівна є дружиною Василя Мікуліча, який був колись директором Ковельського держлісгоспу і доводиться старшим братом Володимиру Мікулічу. Їхній зять Ігор Палиця, діючий голова Волинської обласної ради та член центральних керівних органів «УКРОПу» (президії та політичної ради партії від Волинської області), за повідомленням ІА «Волинські новини» свого часу трудився не лише директором спільного українсько-латвійського підприємства «Мавекс-Л», головою правління ВАТ «Укрнафта», а й донедавна наглядав за цією компанією в складі членів групи «Приват» Ігоря КоломойськогоГеннадія БоголюбоваМихайла Кіпермана.

За даними Генеральної прокуратури України, підрозділ «Укрнафти» вивів на фірми Коломойського 4 мільярди гривень… 

Коментарі
29 Жовтня 2017, 20:18
У тих жидів все схвалено та за все проплачено...а от чому не голосував Кошарук? На відміну від своїх однопартійців.
29 Жовтня 2017, 20:55
Тому не голосували,що Кіндер з бандою порушують регламент.І пропихують рішення ,отримуючи відкати.
29 Жовтня 2017, 21:33
Кошарук казав, що декілька питань не голосував, бо мусив спілкуватися по телефону з представниками КМУ, які планують перевірити освоєння державних коштів на ліквідацію наслідків НС. Та що у перерві при обговоренні питання допоміг колегам розібратися по змісту та по процедурі.
29 Жовтня 2017, 21:39
Це компанія групи UPG
29 Жовтня 2017, 21:42
І ця компанія належить Білоруському капіталу,а отже це ніщо інше ,як гроші для Путіна.З чим Кіндера і Ко поздоровляємо.
29 Жовтня 2017, 21:45
Погуглив...Компанія замішана в багатьох подібних оборудках.Що ж Кіндер і ряд депутатів гарний кеш поклали у калиту....
29 Жовтня 2017, 21:49
Восени 2016 року в селі Гатне на вул. Інститутській, 14 почалася незаконна забудова земельної ділянки, виділеної з грубими порушеннями законодавства України. Там планують збудувати АЗС “ЮПІДЖИ” , замовником якого виступає товариство з обмеженою відповідальністю “ Немирів-Ойл ”.<br/>Хто почав будівництво і таємно змінив цільове призначення?
29 Жовтня 2017, 21:59
У Києві такі хвороби лікують вже декілька років гексогеном
29 Жовтня 2017, 22:05
Якщо поймав Кіндера з відкатами у кишенях то пиши не тут а в НАБУ. Поки що відкати ніхто не предявив. Одна мова. А от зонтікі укропа торчать над кришуванням бізнеса олігархів то да.
29 Жовтня 2017, 22:13
UPG то є чисто українське приватне підприємтсво &quot;УКРПАЛЕТСИСТЕМ&quot; з Житомирська обл., Коростенський район, село Ушомир
29 Жовтня 2017, 22:15
Мене забули.Моя заправка теж поряд.
29 Жовтня 2017, 22:30
КОСЦЬОВЯТ заявив,що Мурай не повідомила ні на слуханнях,ні на комісіях про заперечення та порушення законодавства та конфлікт..Питання -чому?ЧОМУ Кіндер лобіює саме цей проект,наполегливо порушуючи регламент? Відповідь одна-гроші!Мотивація -відкласти не можна,бо за 3 місяці тут буде стояти заправка.Що ж подивимось...СЦЕНУ У ПАРКУ КІНДЕР ТЕЖ ТАК ПРОДАВЛЮВАВ І ОБІЦЯВ!
29 Жовтня 2017, 22:34
Позицію УКРОПу Пініс озвучив-комерційні розборкі у судах хай вирішують.Але закон має бути один для всіх-прийняли регламент,то давайте дотримуватись Через місяць приймемо з дотриманням порядку.Але Кіндеру треба тільки зараз.Чому?Напевно час міг зашкодити оборудці.І ,ДО РЕЧІ,УКРОП послідовно не голосував за всі рішення,що йшли з порушенням регламенту(чомусь у статті це не вказано).Тож цікава заказуха виходить.
29 Жовтня 2017, 22:40
Косцовят багато чого де заявив. Без толку. Мурай якісь може заяви получала? От читаю із статті «Пропозиції надаються особисто або через уповноваженого представника секретарю Ковельської міської ради за адресою: м. Ковель, вул. Незалежності, 73 до 16.10.2017 року… Пропозиції повинні містити чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил». Розжовано для тупого куда і кому треба подавати пропозиції. Не у виконком для Товстиги. І не Мурай. І не Кіндеру. В міську раду секретарю Федосюк. Де в заяві Шевчука чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил?
29 Жовтня 2017, 22:47
В Гатно планують збудувати АЗС “UPG”, замовником якого виступає товариство з обмеженою відповідальністю “Немирів-Ойл”.Варто зазначити, що до земельної ділянки на якій відбувається будівництво АЗС, прилягає ділянка з таким самим цільовим призначенням: “для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства”.На ній також проводяться підготовчі роботи і вирубка зелених насаджень. Ділянка зареєстрована на Публічне акціонерне товариство “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “НОРІС”, яким володіє народний депутат України від партії об’єднання “Самопоміч” Журжій Андрій Валерійович.<br/>Це може свідчити про те, що ділянка ПАТ “НОРІС” може перейти у власність ТОВ “Немирів-Ойл” для збільшення площі ділянки під будівництво АЗС. Ось чому ковельська “Самопоміч” і голосувала....
29 Жовтня 2017, 22:52
В Беларуси компетентные органы начали расследование, фигурантом которого является один из украинских операторов топливного рынка.<br/><br/>В частности, речь идет об «UPG – укрпалетсервис» — компании, которая оптом и через свои заправки реализует бензин белорусского производства. UPG, которое возглавляет бизнесмен Владимир Петренко, подозревают в махинациях: средства от реализации импортных нефтепродуктов украинская компания активно вкладывала в развитие собственной сети АЗС, при этом «забывая» расплачиваться с основным поставщиком — «Белорусской нефтяной компанией».<br/><br/>О сумме невозвращенных денег остается только догадываться. В розничную сеть, работающую под брендом UPG, по состоянию на начало 2014 года входило свыше 50 АЗС в 15-ти регионах Украины, в планах компании было довести их количество до 100. Сеть торгует топливом белорусских производителей — Мозырского НПЗ и НПЗ «Нафтан», а так же РУП «Производственное объединение «Белоруснефть». Судя по тому, что в балансе топливного рынка Украины поставки из Беларуси занимают до 50-ти процентов, UPG увела у партнеров гигантские деньги.<br/><br/>Произошло ли это по договоренности с белорусским поставщиком – покажет следствие, возбужденное по факту хищения нефтепродуктов.
29 Жовтня 2017, 22:55
Украинская компания &quot;UPG – укрпалетсервис&quot; оказалась в центре международного экономического скандала.<br/><br/>Против фирмы, которая оптом и через свои заправки реализует в Украине бензин белорусского производства, идет расследование со стороны белорусских правоохранителей, к которому подключились и украинские компетентные органы. UPG подозревается в том, что средства от реализации импортных нефтепродуктов компания инвестировала в развитие собственной сети АЗС, однако не расплачивалась с поставщиком топлива— &quot;Белорусской нефтяной компанией&quot; (БНК).<br/><br/>В результате у предприятия, которое возглавляет бизнесмен Владимир Петренко, образовалась дебиторская задолженность в просто фантастическом размере - 10 миллионов долларов! Впрочем, она легко объясняется тем, что объемы реализуемого топлива также выражаются в гигантских цифрах – на топливном рынке Украины поставки из Беларуси занимают до 50-ти процентов.<br/><br/>Одна из версий следствия состоит в том, что и дебиторская задолженность, и потери на курсовой разнице в 40 млн долл. – результат договоренности украинского оператора с белорусским поставщиком. Существование такой схемы выглядит вероятным с учетом того факта, что белорусская сторона не высказывает никаких претензий своим украинским партнерам. Во всяком случае первый вице-премьер правительства Беларуси Владимир Семашко, который курирует топливно-энергетический комплекс, никак не реагирует на далеко не партнерское поведение украинского представителя, который нанес убытки в десятки миллионов долларов!<br/><br/>Мало того – происходят довольно показательные кадровые перестановки. Гендиректора &quot;БНК&quot; Александра Демидова срочно перевели заведовать НПЗ &quot;Нафтан&quot;, а его место планирует занять гендиректор &quot;БНК-Украина&quot; Виталий Калугин. То есть фактически те, кто &quot;забывает&quot; рассчитываться с поставщиками, среди которых преобладают предприятия госсектора Беларуси, уводятся от ответственности.<br/><br/>Следствие было начато по факту хищения нефтепродуктов несколько месяцев назад. Но клубок, который распутывают правоохранители, вывел на возможный транснациональный &quot;договорняк&quot;, причем на очень высоком уровне, сообщает &quot;Багнет&quot;.
29 Жовтня 2017, 23:02
Главным партнером клуба является сеть автозаправочных станций «UPG», генеральным директором которой является представитель партии «БПП «Солидарность»член партии «БПП «Солидарность» Владимир Петренко-такі новини газети Порошенківців у Житомирській області.Тож не дивно,що дана газета спробувала відвести увагу від оборудок свого однопартійця.
29 Жовтня 2017, 23:02
Главным партнером клуба МФК «Житомир» является сеть автозаправочных станций «UPG», генеральным директором которой является представитель партии «БПП «Солидарность»член партии «БПП «Солидарность» Владимир Петренко-такі новини газети Порошенківців у Житомирській області.Тож не дивно,що дана газета спробувала відвести увагу від оборудок свого однопартійця.
29 Жовтня 2017, 23:11
ЧП &quot;Укрпалетсистем&quot;UPG является прямым поставщиком топливных материалов для нефтяной компании &quot;Укртатнафта&quot;. ПАТ «Укртатнафта» — українська нафтопереробна компанія, одна з найбільших виробників нафтопродуктів в Україні. Компанія володіє найбільшим нафтопереробним заводом країни, який розташований у Кременчуці. Потужність виробництва становить 58 590 м³/добу. Права на товариством розподілені так: 43,1% належать Нафтогазу України, 8,6% — «Татнафті» і 28,8 — уряду Татарстану [3].Тож 40 процентів грошей зароблених з допомогою ТОВ «Немирів-Ойл» і Кіндера підуть на кулі для Ковельчан.А ВИ КАЖЕТЕ,ЩО УКРОП ЗРОБИВ НЕ ТАК.
29 Жовтня 2017, 23:14
Октановое число оказалось ниже заявленного на AMIC, “Авиас”, UPG, ZOG, MC Oil Card...Ось такого Кіндер &quot;благодійника&quot; лобіює у Ковелі.
29 Жовтня 2017, 23:18
Нагадаємо, Володимир Петренко є власником торгівельної марки UPG – українського підприємства, що працює на ринку паливно-мастильних матеріалів України. Минулого року голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська називала Володимира Петренка «смотрящім» від БПП у Житомирській області. https://infomalin.biz/news/kriminal/zhitomir/u-korostenskomu-rayoni-bilya-budinku-vlasnika-merezhi-azs-vnochi-prolunav-vibuh.html.АЛЕ ЩО ЗНАЧИТЬ ДЛЯ КІНДЕРА ПАРТІЯбКОЛИ ПЛАТЯТЬ ГРОШІ!
29 Жовтня 2017, 23:25
цікаво що депутат Міцура Ю М відсутній і в той же час член лічильної комісії
30 Жовтня 2017, 01:00
Щр таке велика вітчизняна війна? російсько-українська в Донбасі?
30 Жовтня 2017, 01:15
відкрий хоча би Вікіпедію, там все написано або спитай &quot;інваліда&quot; Шевчука, він розкаже
30 Жовтня 2017, 01:42
Ой хлопці перетворять вас на молекули через вашу жадібність-не можна дурити свій народ,правда з Мусійчуком не вдало вийшло як пишуть ЗМІ...
30 Жовтня 2017, 20:45
Кіндера Олега не потрібно ловити з грошима в кішені ,а написати про його статки в НАБУ, Рибачка Юрія статки теж в НАБУ хай хлопці почухають потилиці і там розкажують байки де і як заробили,прошу на сайті зробити опитування ,а народ напише які і де вони мають статки.
31 Жовтня 2017, 12:06
Може і Кіндеру хтось мопедика подарує
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром