Пересувні відділення Укрпошти: як вони працюватимуть на Ковельщині

28 Жовтня 2021, 15:00
Пересувне відділення Укрпошти 1331
Пересувне відділення Укрпошти

Проєкт запровадження пересувних відділень стартував у 2018 році у Чернігівській області зі 130 маршрутами. У 2020 році 395 пересувних відділень запрацювали у шести областях. До кінця 2021 року пересувні відділення Укрпошти мають працювати у всіх областях України.

На Волині пересувні відділення вже працюють у селах, де мешкає менш як 1 200 осіб. В області таких – 1042 села. Про це Район.in.ua повідомили у пресслужбі Укрпошти.

«Пошта як працювала, так і буде працювати, і всі отримають пенсії, газети та посилки. Єдине, що зміниться, – це формат роботи відділення. Якщо раніше листоноша або сиділа у старому відділенні Укрпошти, або приїжджала на велосипеді та розвозила пенсію і газети, то тепер пошту буде доставляти спеціальний автомобіль», – повідомляють у компанії.

На Волині працюватиме 97 екіпажів. Кожен з них матиме вісім точок базування – виїжджатимуть з Луцька, Ковеля, Ратного, Каменя-Каширського, Маневичів, Горохова, Володимира-Волинського і Любомля

Щодо роботи у місті Рожище та районі, то тут працюватиме вісім бригад, які будуть виїжджати з точок базування Луцьк та Маневичі. 

Фахівці Укрпошти запевняють, що пересувні відділення тепер приїжджатимуть навіть у ті села, де раніше не було стаціонарних відділень.

Який алгоритм обслуговування громадян

«Як показує практика, перші кілька тижнів роботи пересувного відділення графік тестується і коригується залежно від того, скільки часу потрібно на обслуговування кожного села», – пояснюють в Укрпошті.

У зазначений по графіку день до конкретного села приїжджатиме пересувне відділення, в якому, крім водія, будуть листоноша і начальник. 

Начальник відділення поштового зв'язку буде приймати клієнтів в точці обслуговування (в приміщенні Укрпошти або у приміщенні, яке надасть сільрада). Він прийматиме комунальні платежі, допомагатиме з передплатою, видаватиме грошові перекази та соціальні виплати, поповнюватиме мобільний рахунок тощо. 

В той самий час водій-супроводжувач та листоноша доставлятимуть пенсії, періодику, посилки, продаватимуть товари, прийматимуть платежі біля домівок користувачів.

«У пересувному відділенні можна буде скористатися усіма звичними послугами, які раніше надавалися у стаціонарному: сплатити «комуналку», оформити передплату чи придбати періодику і товари першої необхідності, отримати чи оформити відправлення та інші. Можна буде також замовити малогабаритну побутову техніку та ліки», – запевняють фахівці Укрпошти.

Усі машини мають бути обладнані терміналом, що дозволить надавати фінансові послуги навіть мешканцям найвіддаленіших сіл, а саме: зняти готівку чи поповнити картку.

«Отож для мешканців області ще раз наголошуємо – Укрпошта як працювала, так і працюватиме. Тільки тепер листоноші матимуть більш комфортні умови роботи, а клієнти зможуть отримати ширший перелік послуг», – кажуть у компанії.

Графіки роботи відділень

Пересувне відділення працюватиме за графіком 2-3 рази на тиждень. Дізнатися графік можна в сільського голови або у листоноші. 

У населені пункти, де мешкає менш як 500 жителів, пересувне відділення приїжджатиме один раз на тиждень. 

У села з населенням від 500 до 1200 – два рази на тиждень. 

«Спочатку графік роботи буде «плаваючим»: щоб ми побачили, скільки часу потрібно, аби надати всі послуги за один виїзд. І через два-три тижні ми зможемо скласти остаточний графік роботи пересувного відділення для кожного окремого села», – запевняють в Укрпошті.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024