У дитсадку № 9 «Пролісок» пройшов Тиждень народознавчих традицій

31 Жовтня 2017, 10:00
8451

У ковельському дитячому садку № 9 «Пролісок» пройшов Тиждень народознавчих традицій, під час якого дошкільнята знайомилися з обрядами та звичаями, національним одягом, вишивкою, милозвучною українською мовою, народними іграми і традиціями.

Педагоги презентували творчі проекти з патріотичного виховання дітей. За активної підтримки й участі батьків вихованців в закладі відбулися: День відкритих дверей у групі «Калина» (вихователь Калінчик Ю.М.), презентація міні-проектів «Чим багата українська хата» (Шумилко О.О.), «Українські мотиви знаєм – ними групу прикрашаєм» (Камерилова Т.С.), створення міні-музею української народної іграшки ( Кошелюк І.М.), – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня Українського козацтва організували спортивно-музичне свято «Козацькому роду нема переводу», на якому хлопчики старших груп пройшли випробування мужністю, вправністю, швидкістю та знанням українських пісень. По закінченню заходу герої-воїни урочисто під козацький марш посвятили хлопчиків у козачата.

Впродовж театралізованих дійств, музичних розваг у всіх вікових групах за участю красуні Осені, діти пізнавали українську класичну музику, слухали ліричні пісні, декламували вірші, грали народні ігри, дякували Богу за щедрий цьогорічний врожай. А флешмоб на пісню « З Україною в серці», у виконанні працівників дитячого садка, викликав сльози в дорослих і дітей.

Все це допомагає формувати особистісні риси громадянина України: національну свідомість, духовність, художньо-естетичну, правову, трудову, фізичну, екологічну культуру, а також розвивати індивідуальні здібності й таланти майбутніх будівничих нашої незалежної країни.

 






1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39