Ковельська школа №6 відзначила свій 70-літній ювілей

01 Листопада 2017, 10:01
11161

Один з найстаріших навчальних закладів Ковеля — школа №6 відзначила свій 70-літній ювілей.

«На задушевне, родинне свято, яке відбулося в Міському будинку школяра, запросили колишніх вчителів та учнів, представників влади, соціальних партнерів та меценатів», – повідомляється в сюжеті «Телевізійного центру Ковель».

 До 1950-го року школа була семирічною, а в 1953-му за шкільний поріг проводжали вже її перших випускників.

«Якщо взяти перебіг історії, то 70 років — це мить. Але, якщо подивитися, які переміни зараз сталися, то це вражає. Ми не знали навіть, що таке радіо... У нас не було світла, ми вчилися при гасових лампах. А на них також був ліміт... І нам дозволяли читати тільки до 22 години. А треба ж було уроки вчити... вчили при місяці... Вчились ми добре. 34 учні було в класі. З них 22 учні зразу поступили в виші...», – розповідає колишня учениця школи №6 Ганна Знайомська.

Як і в кожній українській родині, тут добре пам'ятають свій родовід. Зі святкової сцени згадували імена колишніх керівників навчального закладу. Вчителів, які формували традиції та високе реноме школи в освітньому просторі Ковеля.

«Ми вирішили організувати це свято не тільки для себе, а й зібрати випускників різних поколінь, вчителі. Тому що це був один із найстаріших навчальних закладів міста Ковеля. Тому я відчуваю відповідальність, щоб пропагувати наш освітній заклад, який має таку багаторічну історію... », – говорить директор школи №6 Валентина Приступа.

Школа №6 пишається не лише знаннями своїх кращих учнів, а й творчими здібностями школярів та вчителів.

70-ті роки минулого століття позначені високими результатами в художній самодіяльності: шкільний хор, наприклад, у 1972-му нагороджений дипломом республіканського фестивалю. Гордяться у школі і пошуковою роботою клубу інтернаціональної дружби: «кідівці» зібрали матеріали і налагодили зв'язки з ветеранами 175-ої Уральсько-Ковельської стрілецької дивізії.

У 90-х тут запанував національно-патріотичний дух: всі пам'ятають вечорниці, як створювалася шкільна «Світлиця», започатковувався драматичний гурток «Джерельце».

«6-а школа — особлива. Це домашня, родинна школа. Це по мірках нашого міста — невелика школа, десь біля 230 дітей. Але там є таке, що дає можливість розвиватися і дітям, і вчителям... Тобто вона на слуху абсолютно по всіх напрямках...», – говорить начальник управління освіти міськвиконкому Віктор Бичковський.
  

 

Коментарі
01 Листопада 2017, 12:36
А що в цьому історичному будинку була тільки школа? Наскільки відомо, будівля пережила дві світові війни і була збудована ще коли радянською владою у Ковелі і не смерділо. Чому не напишуть хто його збудував, що там було?
01 Листопада 2017, 18:15
Ця школа була побудована в 1907 році і функціонувала, як єврейська. Тобто навчальному закладу в цих стінах 110 років! Треба провести повторне святкування ювілею!
02 Листопада 2017, 02:42
Там колись директором був жидок
02 Листопада 2017, 18:05
У ці школі навчався мій тато,я ,а тепер і моя доня. І справді тут відчувається дух єдності і позитиву.... Пам'ятаю, як було цікало у Світлиці!!!!Вчителя і цих пір впізнають своїх учнів ,цікавляться життям.Люблю тебе,моя рідна школо! !!!
05 Листопада 2017, 00:57
А де вона знаходиться?перший раз про її чую
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром