У Ковелі купили несправні вуличні світильники

02 Листопада 2017, 13:13
2767

Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ковельського міськвиконкому закупило в Київської фірми ТзОВ «Інтер-ліга», діяльність якої - роздрібна та оптова торгівля різними товарами, а не їх виробництво, партію сучасних, енергозберігаючих, світлодіодних вуличних ліхтарів. 

Ці світильники, які перебувають ще й на гарантії, були встановлені на багатьох вулицях міста і гарно освітлювали територію, але, на жаль, не довго. Ось уже зо два місяці близько десятка таких ліхтарів, що по вулиці Ватутіна, Незалежності, на новій Набережній, не працюють і що з цим робити навіть не знають в мерії, – інформує «Про Ковель».

Більше місяця дане питання, як висловився заступник міського голови, що курує комунальну галузь, Андрій Товстига, «колошматиться» в стінах мерії безрезультатно. На черговій нараді з керівниками комунальних підприємств міста під головуванням А.Товстиги знову «випливли», закуплені за бюджетні кошти, вуличні горе-світильники. 

Оскільки з першого березня нинішнього року тендер на утримання вуличного освітлення в місті виграло ТзОВ «К.П.Верес», то всі проблеми щодо непрацюючих ліхтарів управління ЖКГ тепер перекладає саме на це підприємство. Так сталося й під час нинішньої наради. Начальник відділу комунального господарства Сергій Дудка рекомендував заступнику директора «Вереса» Олександру Балаку встановити причину поломки нових світильників, оскільки, за його словами, фірма-постачальник «Інтер-ліга» вимагає від покупця офіційного листа з прописаними там конкретними дефектами непрацюючих конструкцій. Олександр Балак категорично відмовився обстежувати ліхтарі, які – на гарантії. 

«Є гарантійні зобов’язання. Вони вже більше двох місяців не світять. Встановлювала підрядна організація «Інтер-ліга». Ми обслуговуємо в частині: там де немає гарантійних зобов’язань, а до тих світильників не маємо діла, тільки ведемо візуальне спостереження за ними. Світильники, які є на гарантії, вони зобов’язані їх відремонтувати», – зауважив Олександр Балак. 

Зрештою таку бездіяльність і безпорадність своїх підопічних Андрій Товстига вирішив «відзначити» гривнею. Він пригрозив, що зніме з усіх, хто причетний до даної проблеми, премії, і пообіцяв до завтрашнього дня  особисто владнати питання з «Інтер-лігою» щодо виконання нею гарантійних зобов’язань перед Ковелем. 

Отож, чи з’явиться таки світло на ковельських вулицях погаслих ліхтарів, стане відомо зовсім скоро.

Коментарі
02 Листопада 2017, 16:00
Відкати відкати і ще раз відкати. Того і метушаться. Бо можливо потрібно повернути буде.
02 Листопада 2017, 16:21
а ви думаєте Балак їх купляв? Прислали тільки накладні і відкат. Пропрацювавши з Балаком багато- багато років я впевнений що це була чергова Балакова афера. Ще й мабуть доржча рази в три ніж можна було купити такі самі в Ковелі. Якщо людиана примудрилась в січні в люті морози насадити дерев на 160 000( 30 000 долярів по тодішньому курсу) то що для афериста якісь там ліхтарі. Почнпляли зламки, а видали все за нове. Нещасний той Турцевич, що звязався з аферистом.
02 Листопада 2017, 17:06
а що, балак ще й премію від міської ради отримує? На яких підставах. Верес що, комунальна власність? Ой як корупцією засмерділо!!!!!
03 Листопада 2017, 00:20
А світлофори тоже відкатні, роблять як каліки.
03 Листопада 2017, 13:45
ви ще не зрозуміли, що містом править банда?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024