У Ковелі планують оновити освітлення на 120 вулицях міста

14 Листопада 2021, 14:28
Вуличне освітлення у Ковелі 1105
Вуличне освітлення у Ковелі

У Ковелі планують оновити мережу вуличного освітлення.

Про це інформують на сторінці гарячої лінії Ковельської міської ради у фейсбук.

Тут зазначають, що «Гаряча лінія» Ковельського міського голови постійно приймає дзвінки від мешканців громади, які скаржаться на проблеми в роботі вже застарілої мережі вуличного освітлення: чи то світло мерехтить, чи то ліхтар взагалі не світить, чи недостатньо яскраво світить. 

«Одним словом, нарікань чимало, а отже і роботи у комунального підприємства «Добробут», яке обслуговує та утримує систему, теж вистачає. На сьогодні провести масштабну реконструкцію мережі вуличного освітлення – це одне з пріоритетних і стратегічно важливих напрямків розвитку Ковельської громади. І допомогти Ковелю у цьому погодилася Північна екологічна фінансова корпорація НЕФКО», – йдеться в дописі.

На жовтневій сесії міськради депутати своїм рішенням надали дозвіл на муніципальне запозичення – кредит у сумі 500 тис. євро від корпорації НЕФКО на вигідних для міста умовах.

Отож, у результаті цієї співпраці планують оновити вуличне освітлення на 120 вулицях міста і частково в селах Ковельської територіальної громади, що дозволить замінити 2290 старих світильників на нові світлодіодні.

Крім того, частково передбачається і заміна опор, і аварійного кабелю на новий сучасний самоутримний ізольований провід (СІП), а також заплановано встановити систему диспетчеризації, що дозволить керувати мережею на відстані.

Перший заступник міського голови Ковеля Тарас Яковлев на черговому засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке відбулося 11 листопада, повідомив, що вже підготували техніко-економічне обґрунтування, бізнес-план щодо масштабної реконструкції мережі вуличного освітлення. А до кінця нинішнього року буде оголошено ще й тендер на проведення даних робіт.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром