У Голобах говорили про створення садиб: від першого кроку до першого туриста

05 Листопада 2017, 15:06
2564

В Голобській селищній раді 27 жовтня 2017 року відбувся семінар «Створення зелених садиб: від першого кроку до першого туриста».

Про це повідомляє прес-служба міжнародного фонду «Відродження».

Тема виявилась близькою багатьом. Прозвучало багато питань, багато бажань та певні страхи зробити перші кроки. Усі чи майже усі побоювання розвіяв експерт з розвитку сільського туризму. На успішних прикладах багатьох різнопланових господарств пан Олександр показав, що у Голобах є достатньо ресурсів та вмінь, щоб створити унікальний, прибутковий бізнес. Чи це створення відпочинкового маєтку, чи то виробництво і продаж меду, чи то розважальний комплекс вихідного дня, чи майстер класи з гончарства, щоб це не було усе починається з ідеї.

Спікер наголошував, що не вся діяльність потребує великих коштів. Рекомендували відновлювати ремесла, знайти свою нішу і просто знайомити туриста з тим, що ми робимо: процес створення продукта наприклад (мед чи сир), чи як живуть у селі… «Покажіть як ви ведете побут, витягаєте воду з криниці, косите траву чи кормите худобу… Зануріть людей у це життя і вони вас полюблять», – ділиться досвідом Олександр.

Учасники відмітили для себе певні ідеї та цікавилися, які кроки їм варто зробити вже сьогодні для реалізації задуманого.

Потреба містян у відпочинку на природі і потреба спокою дає змогу сільському туризму розвиватися. Очікуємо невдовзі почути про нові унікальні продукти у смт.Голоби. 

Учасникам, яким відгукнулась ідея запропонували стартап для реалізації їх задумів. 

У фонді заявляють, що подібні заходи відбуватимуться в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі», що реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

 






 

Коментарі
05 Листопада 2017, 18:19
Сидять з такими обличчями.... в нас не вийде, треба гроші , а що робити, це неможливо.....вже наперед всі вирішили що нічого не робитимуть.
05 Листопада 2017, 18:35
А цей юний лектор сам коли-небудь пробував процес створення продукта наприклад (мед чи сир), чи як живуть у селі? Чи може він пробував вести нинішній сільський побут, витягав воду з криниці, косив траву чи кормив худобу? Нехай покаже свою садибу в селі та свій сир з медом, а вже потім інших вчить!
06 Листопада 2017, 01:21
Він, що дурак! Вчити не мішки носити!
07 Листопада 2017, 09:07
ось так викормиші міжнародного спекулянта знищують державу. мед з сиром. глечики з танцями. колись розвинуті економічно голоби звели до рівня африканського бантустану та індіанських резервацій.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024