Ковельська громада вже 5 тижнів підряд утримує лідерство у захворюванні на COVID-19, — головна епідеміологиня Ковеля

25 Листопада 2021, 16:37
Людмила Маляр 1085
Людмила Маляр

У Ковельській громаді ситуація із захворюваністю на COVID-19 залишається досить складною.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У зв’язку з цим, завідувачка міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Людмила Маляр записала відеозвернення до мешканців громади. За її словами, п’ятий тиждень поспіль рівень захворюваності на COVID-19 у Ковельській громаді залишається найвищим на Волині. До прикладу, у нас хворіє на 30 відсотків більше людей, ніж в Луцькій громаді, в чотири рази більше, ніж в Камінь-Каширській.

«Як встановили розслідування, проведені епідеміологами, це через відсутність усвідомлення кожного з вас. Люди неодноразово порушують самоізоляцію. Особливо це стосується дітей. Хворі батьки залишаються вдома, а дітей, які мали б бути на самоізоляції, під спостереженням медиків, відправляють до школи. Ви, навіть, не розумієте, з якою швидкістю діти безсимптомно розносять цю хворобу. А в сім'ях однокласників можуть бути особи із груп ризику, ті, хто має інші недуги. Це може стати для них вироком», – говорить Людмила Маляр.

Вона стурбована, що люди не дотримуються маскового режиму, карантинних обмежень, дистанції.

На її переконання, якщо нічого не змінити, тоді Новорічно-Різдвяні свята ми можемо зустріти в «червоній» зоні. Навіть, якщо вся Україна буде в «жовтій» чи «помаранчевій».

Втім, є ще час все виправити. Кожен має усвідомити свою відповідальність і дотримуватись карантинних обмежень. Хворі на коронавірус повинні ретельно виконувати настанови сімейного лікаря, а також ковельчани мають вакцинуватись.

«Думаю, тоді ми зможемо зустріти Новий рік зі своїми родинами, колективами. І все у нас буде добре. Бережіть себе і будьте здорові», – оптимістично завершує своє звернення пані Людмила.

 

Коментарі
25 Листопада 2021, 20:36
А є нормальним що люди з температурою понад 38 градусів змушені їздити у маршутках, потім стояти годинами у черзі на обслідування щодо COVID-19?
25 Листопада 2021, 20:40
А є нормальним що люди з температурою понад 38 градусів змушені їздити у маршутках, потім стояти годинами у черзі на обслідування щодо COVID-19?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024