Де і як купити новорічну ялинку на Волині

06 Грудня 2021, 15:07
Ялинки 880
Ялинки

Цього року у державних лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ запланували продати у святковий період 60 тисяч деревець. Ще 2500 – у горщиках. Майже 15 тисяч штук уже продали.

Одразу наголошують: вирубування святкових деревець не несе жодної шкоди природі. Тому що хвойні, призначення яких дарувати в домі свято, лісівники вирощують на спеціальних плантаціях. Таких у нашій області створили 225 гектарів. Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.
Заготівля новорічних деревець проводиться, залежно від заявок торговельних організацій та споживачів.

Громадяни можуть купувати ялинки безпосередньо в державних лісгоспах. Це значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів. У тому числі – біля фірмових магазинів «Лісовичок».

Цього року мінімальна ціна святкового деревця становить 100 гривень. У горщику, залежно від породи та віку, стартує від 150 гривень і може бути більше 1000 гривень.

Продавати новорічні красуні вже почали всі лісогосподарські підприємства області. 

Для того, щоб волиняни без проблем мали змогу придбати новорічне деревце, на кожному підприємстві призначено людину, відповідальну за реалізацію новорічних ялинок. На сайті ВОУЛМГ створено відповідну рубрику, де розміщено список контактів осіб, відповідальних за реалізацію святкових деревець.

І не забуваємо: новорічне деревце, якщо воно легальне, має бути промарковане спеціальними уніфікованими засобами – самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється повторне використання. Наклейки та бирки містять відповідну інформацію:  індивідуальний номер та штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. За допомогою таких кодів можна перевірити походження ялинки.

Щоб зберегти хвойні від незаконного вирубування, Волинське ОУЛМГ зі свого боку щороку запроваджує додаткові заходи з охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування в новорічний період.

Уже організували рейдові бригади державної лісової охорони спільно з працівниками Нацполіції та Держекоінспекції, громадськими інспекторами з охорони довкілля, громадськістю та представниками ЗМІ для виявлення правопорушників.

Читайте також: Віртуальне насіння на справжні дерева: учні луцької школи садили туї в рамках акції «Джойки» від мережі «Наш Край» та SPAR

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024