У Ковелі шахрай «розвів» жителя Донбасу на велику суму грошей

13 Листопада 2017, 11:08
3476

Менеджер фірми з міста Маріуполь Донецької області звернувся до Ковельського відділу поліції із заявою про те, що невстановлена особа під приводом продажу автомобіля шляхом обману та зловживання довірою заволоділа його грошовими коштами в сумі 5 900 доларів США.

За словами потерпілого, на сайті «Авторіа» він знайшов оголошення щодо продажу автомобіля марки «Mercedes-Benz E Class», 2012 року випуску, вартістю 17 200 доларів США. Під час телефонної розмови із продавцем, який нібито з Рівненської області, дізнався, що розміщеної в оголошенні машини на даний момент немає. Йому було запропоновано придбати автомобіль такої ж марки, але 2014 року випуску за 19 200 доларів, який на той момент начебто знаходився в Німеччині.

При зустрічі у Рівному біля готелю «Турист» чоловіки обговорили деталі купівлі автомобіля, при цьому продавець на ім’я Віктор сказав, що іномарку він доставить до Рівного, але необхідно заплатити задаток – одну тисячу доларів на банківську картку, яка видана на інше прізвище. Покупець перерахував на вказаний рахунок 26 633 гривні і разом зі свої батьком приїхав у призначений день та час у Рівне, щоб забрати автомобіль.

Однак продавець повідомив, що машина знаходиться на кордоні з Польщею на пункті пропуску «Ягодин» і потрібно сплатити акцизний збір в сумі 4 900 доларів США.

Після цього вони всі разом поїхали на автомобілі «RANGE ROVER», з номерами литовської реєстрації, який належить Віктору. Приїхавши в Ягодин, той сказав, що потрібно їхати у Ковель в брокерське агентство, щоб сплатити акцизний збір. У Ковелі потерпілий особисто передав 4 900 доларів Віктору, який через декілька хвилин вийшов із брокерського агентства та повідомив, що заплатив гроші і машину можна перегнати в Україну. Після цього вони знову поїхали на кордон, де в готелі «Ягодин» потерпілий сфотографував паспорт та водійське посвідчення продавця, тобто начебто Віктора – мешканця міста Березне, Березнівського району Рівненської області.

Віктор періодично телефонував та говорив покупцю, що автомобіль знаходиться на митниці і потрібно зачекати. Через деякий час житель Маріуполя перевірив дані сфотографованого паспорту та посвідчення водія в Інтернеті і вивив, що ця особа перебуває в списку шахраїв. І тільки після цього він звернувся до поліції із заявою, що його ошукали.

Ковельським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство). 

Коментарі
13 Листопада 2017, 13:35
у лоха жизнь плоха
13 Листопада 2017, 14:41
Ото лашара хай би відав всі 19, може ленд ровер того автоандона шо біля салюта паркувався?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024