У Ковелі відзначили волонтерів, які зробили добрі справи для міста

06 Грудня 2021, 17:39
У Ковелі відзначили волонтерів, які зробили добрі справи для міста 2862
У Ковелі відзначили волонтерів, які зробили добрі справи для міста

У Ковелі відзначили День волонтера.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У культурно-просвітницькому центрі відбувся святковий захід. 

Волонтерів привітали міський голова Ігор Чайка, секретар міської ради Оксана Багнова, заступник міського голови Наталія Маленицька, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету.

За активну громадську позицію, благодійну діяльність, патріотизм, безкорисливість й милосердя та з нагоди Міжнародного дня волонтера Подяками міського голови відзначили:

  • Гайчук Ніну Олександрівну,
  • Дідицького Романа Володимировича,
  • Карпук Світлану Миколаївну,
  • Клюнду Марію Василівну,
  • Махнюк Ангеліну Григорівну,
  • Орлову Надію Олександрівну,
  • Приходька Сергія Олександровича,
  • П'ясецького Віталія Анатолійовича,
  • Семенюка Юрія Володимировича,
  • Талашко Аліну Миколаївну.

Під час заходу розповіли про добрі справи кожного із волонтерів.

До прикладу, усім відомо, скільки корисного для Ковеля зробив Роман Дідицький. Це – благоустрій біля його рідної третьої школи,  лавки у парку Шевченка. Завдяки йому Ковель стає містом сакур. Роман  допомагає лікарні, купуючи маски та кисневі концентратори. Він любить своє рідне місто і своїми справами демонструє це разом з колективом  сім’ї ресторанів «Класік». Нагороду отримала представник закладу. 

Ніна Гайчук разом зі своїм чоловіком Олександром взялись подарувати посмішку діткам, сім’ї яких опинилися у складних життєвих обставинах. Вони полікували зуби цій малечі і стали для них хорошими друзями. Така підтримка заслуговує на неабияку повагу.

З перших днів війни Світлана Карпук та Надія Орлова організували плетіння сіток для наших військових формувань. Крім того, вони  збирають і передають на фронт продукти, одяг. Ці жінки уже й не уявляють, що могли б жити інакше. Вони – це приклад великої самовідданості.

Марія Клюнда – людина, вчинок якої подвиг. Виховуючи своїх  трьох діток, вона взяла у  родину ще двох малят. Ця тендітна жінка постійно допомагає сім’ям, у яких є труднощі. Скільки у ній сили і мужності, а її серце – це океан любові, якою вона ділиться з людьми, які поруч.

Слухаючи історію Сергія Приходька, дивуєшся, як один чоловік може стільки зробити. Він встигає не лише надавати стоматологічні послуги військовим у рідному Ковелі, а й їздить для цього на передову. А ще  він знімає патріотичні фільми про Україну. Сам Сергій каже: «Бути волонтером – це благодійна допомога країні, в якій живуть мої діти. Це – щастя творити добро від усього серця. Це – спосіб життя і це назавжди».

Віталій П’ясецький сам пройшов випробування війною. Захисник Донецького аеропорту став на захист свої побратимів. Він допомагає військовим, купуючи автозапчастини для  техніки, інше забезпечення для  хлопців на Сході. Віталій проводить уроки мужності у школах. Він – один з організаторів Marph Chellendg  Kovel – 2021. А також волонтер долучається до створення соціальної реклами. 

Аліна Талашко вірить і хоче, аби кожна сім’я була щасливою, аби діти зростали у любові і в обіймах свої батьків. Уже п’ять років жінка співпрацює зі службою у справах дітей і допомагає родинам долати труднощі. 

Без Юрія Семенюка, напевно, неможливими були ковельські легкоатлетичні марафони. Він взяв їх під свою опіку і ці яскраві спортивні форуми у нашому місті відбуваються великою мірою завдяки йому. 

Ангеліна Махнюк – наймолодша серед волонтерів, яка отримала Подяку міського голови. Втім, добрих справ на її рахунку чимало. Дівчина допомагає проводити загальноміські заходи, працює у молодіжному центрі «Місто ідей», організовує навчальні тренінги клубу «Красномовець». Її юне серце – це скарбничка доброти і людяності. 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024