У Ковелі відкрилася фотовиставка про люди з інвалідністю

07 Грудня 2021, 14:00
У Ковелі відкрилася фотовиставка про люди з інвалідністю 654
У Ковелі відкрилася фотовиставка про люди з інвалідністю

У Ковелі відкрили фотовиставку, де свої життєві історії розповідають люди з інвалідністю.

Про це Район.Ковель стало відомо з сайту Ковельської міської ради.

Презентація виставки відбулась у фоє НД «Просвіта». На відкритті побували міський голова Ігор Чайка, секретар міської ради Оксана Багнова, заступник міського голови Наталія Маленицька. Серед учасників – громадські організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», Ковельський міський клуб адаптивного фізичного виховання і спорту «Спарта», «Реабілітаційний центр».

А також комунальні заклади, які опікуються цією категорією людей – міський інклюзивно-ресурсний центр, який діє на базі восьмої школи, навчально-виховний комплекс, дошкільний заклад комбінованого типу №7, Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Прессекретарка «Асоціації осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Оля Яренчук каже, що вибираючи фото, прагнула, аби вони були різноплановими. Вона хотіла показати наскільки багатим на події є її життя. Лише цьогоріч здійснилась мрія Олі і у Ковелі було зафіксовано Рекорд України «Найвищий бронзовий пам’ятник Кобзареві». Також дівчина та члени організації «Добродія в дії», яку очолює Володимир Кравчук, пишаються своїми здобутками на змаганнях з бочі. До слова, весною Олег Гелетуха став чемпіоном України у цьому виді спорту.

Чимало часу на вибір знімків витратила голова ГО «Реабілітаційний центр» Наталія Славікова. Адже у житті організації, її сина Сашка стільки яскравих спогадів, про які нагадують фото. Всі вони важливі і незабутні і кожне варте зайняти місце на виставці. На світлинах можна бачити, як представники «Реабілітаційного центру» разом подорожують, відвідують музеї, театри, розвивають артистичні здібності, здобувають навички комп’ютерної грамотності. 

Найбільше про ГО «Спарта» говорять  успіхи на спортивних форумах. Стільки радості, блиску і щастя в очах від перемог на турнірах. А радше – перемог над собою. Цей рік для «Спарти» теж був особливим. Двоє вихованців Валерія Дружиновича стали учасниками літніх Паралімпійських ігор. Це – Станіслав Самолюк та Юрій Бабинець. А нещодавно Ксенія Токар привезла «срібло» з першості світу.

Загалом тут представлено 80 колажів, 80 життєвих історій, незабутніх миттєвостей, якими захотіли поділитись учасники фотовиставки.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024