Зеленський нагородив ковельського волонтера Сергія Приходька

07 Грудня 2021, 15:00
Сергій Приходько 721
Сергій Приходько

За вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну благодійну і гуманістичну діяльність президент України Володимир Зеленський постановив нагородити медаллю «За врятоване життя» Приходька Сергія Олександровича – волонтера громадської організації «Ковельське об’єднання ветеранів АТО/ООС».

Про це Район.Ковель стало відомо з сайту Ковельської міської ради.

Нагороду присвоїли з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Ковельчанин волонтерською діяльністю почав займатися ще у студентські роки, будучи активістом благодійного фонду «Крила надії», який допомагав обездоленим дітям. Згодом була доброчинна робота у лавах благодійного фонду «Стоп рак!», який опікався дітками, що проходили лікування у онкогематологічному відділенні Луцької обласної дитячої лікарні.

Під час Революції Гідності збирав і організовував транспортування на Майдан теплих речей, продуктів харчування. З 2014 року – волонтер Ковельського центру допомоги 51-й окремій механізованій бригаді. Багато доклав зусиль і  власних коштів, на які закуповувались бронежилети, військова форма, білизна, тепловізори тощо.

З 2016 року і по сьогодні  він є волонтером ГО «Ковельське об’єднання ветеранів та волонтерів АТО/ООС» на громадських засадах. Сергій – активний член організації. За його ініціативи та безпосередньої участі здійснили десятки поїздок в зону проведення АТО/ООС з метою доставки гуманітарних вантажів бійцям ЗСУ та добровольчих батальйонів, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України, надання безкоштовних стоматологічних послуг військовим. За один день лікар приймав по 50 оборонців рідної землі на Донеччині і Луганщині, в тому числі і під селом Золоте. Зокрема, у селі Карлівка Донецької області було розгорнуто 5 стаціонарних крісел для лікування і протезування воїнів.

Нині у Ковелі такі послуги він надає ветеранам, учасникам бойових дій.

«Бути волонтером – це благодійна допомога країні, в якій живуть мої діти. Це - щастя творити добро від усього серця. Це - спосіб життя і це назавжди», – каже Сергій Приходько. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром