Розповіли, як у Ковелі борються із зарплатою в «конвертах»

18 Листопада 2017, 09:21

Виплата заробітної плати в «конвертах» і приховування громадянами своїх реальних доходів негативно позначаються на бюджеті міста, важливою складовою якого є надходження податку з доходів фізичних осіб. 

Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, більшість роботодавців почали працювати у законному полі. Але є й такі, які намагаються отримати більший прибуток, ухиляючись від сплати податків та використовуючи працю громадян без належного оформлення трудових відносин.

Відповідно до вимог чинного законодавства створено міську робочу групу з легалізації тіньових доходів, основним завданням якої є проведення обстежень господарюючих суб’єктів для виявлення прихованої зайнятості та виплати нелегальної заробітної плати, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

За 10 місяців цього року групою перевірено 302 суб´єкти господарювання. Вжиті заходи забезпечили легалізацію заробітної плати на суму 76,8 тисяч гривень в місяць. 

Також, для подолання таких негативних явищ, як «тіньова зайнятість» та заробітна плата «в конвертах» ведеться широкомасштабна роз’яснювальна робота щодо переваг офіційної зайнятості та укладення роботодавцями трудових відносин з найманими працівниками.