Ковельські поліцейські розповідають школярам про права дітей

19 Листопада 2017, 10:25
1708

Протягом місяця ковельські поліцейські проводитимуть у навчальних закладах лекції на тему «Конвенція ООН про права дитини».

Такі заходи проводяться спільно з представниками служби у справах дітей, відділу пробації та центром безоплатної правової допомоги, – повідомляється на сторінці Ковельського відділу поліції у Фейсбук.

З метою виховання правової культури учням розповіли про історію та основні положення Конвенції ООН про права дитини, зокрема, про право на життя, піклування, турботу, достатнє та здорове харчування, право на освіту, медичну допомогу та інші права, які забезпечують нормальний фізичний та духовний розвиток. 

Також правоохоронці розповіли, що у законодавстві права дітей відображені у статтях Сімейного, Цивільного та Кримінально-процесуального кодексу, а також у законі «Про охорону дитинства».

«Завдання такого заходу – роз’яснити , що навіть у малих дітей є права, і ніхто не може їх порушувати», – зазначив старший інспектор ювенальної превенції Ковельського відділу поліції Юрій Кузьмук.

 


Коментарі
19 Листопада 2017, 13:43
мусара самі опущені і майже не мають ніяких прав, можна прямим текстом нахєр послати і воно піде з опущеною башкою, а вони про права чиїсь розказують
21 Листопада 2017, 23:05
Найголовніше право дітей - можливість поїхати в Гейросоюз. У Франції накінець-то прийняли важливий закон, який дозволяє вступати у статевий звязок з дітьми від 13 років. Це демократично.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024